IWC-congres 2019: Weer bij

12 apr
Datum
12 april 2019 08:00 – 19 april 2019 18:00
Organisator
Domus Medica
Adres

Molenheide
Molenheidestraat 7
3530 Houthalen-Helchteren
België

bekijk in Google Maps
Accreditatie
Accreditering wordt aangevraagd
Miniatuurvoorbeeld

“Hey, wat fijn dat jij er weer bij bent!” Het is een zinnetje dat we vaak horen op de eerste dagen van onze cursus. En toegegeven… dat doet deugd.

Elk jaar opnieuw ben ik enthousiast bij het weerzien van de collega’s (en hun gezin) tijdens onze traditionele navormingsweek, het IWC-congres, dat we dit jaar al voor de 29ste keer organiseren. Wat fijn dat jij er ook weer bij bent. En als je voor het eerst komt, reken dan maar dat jij (of zeker je kinderen) er volgend jaar weer bij willen zijn. Deel uitmaken van dit enthousiasme geeft motivatie en energie om verder te gaan.

“Opladen”, dat is wat we hier doen… We laten onze dagelijkse routine wat achter ons en proberen ons deze dagen te herbronnen, zodat we nadien “weer bij” zijn. Met ons vak (of toch met enkele belangrijke aspecten ervan), maar ook op emotioneel vlak, door het samenzijn met het gezin en het bijpraten met de collega’s. Ook dit ”weer bij”-zijn geeft vertrouwen om er daarna in onze praktijk  weer volop tegenaan te gaan.

Tijdens deze cursus gaan we verder op het elan van de vorige editie: op zaterdag is de Britse Huisartsenorganisatie ‘Red Whale’ opnieuw onze gast. Zij brengen nieuwe topics aan op dezelfde heldere manier als vorig jaar (weliswaar in het Engels, maar dat bleek voor de meesten van ons geen probleem). Wegens het succes van toen vroegen we hen om ons dit jaar een hele dag te “Updaten”. Daarna volgen opnieuw vijf themadagen: we verdiepen ons achtereenvolgens in de seksuologie (jawel), gastro-enterologie, neurologie, de invloed van het binnen- en buitenmilieu op onze gezondheid en de nefrologie.

Je zal verbaasd zijn wat we weer allemaal in petto hebben: van farmacologie en epidemiologie over pediatrie en geriatrie naar EBM en besliskunde, met aandacht voor techniciteit en vaardigheden. Deze themadagen worden telkens begeleid door gedreven vakspecialisten.  Samen met de huisartsen uit onze werkgroep hebben zij boeiende thema’s uitgezocht om op een interactieve wijze snel “weer bij” te zijn.

Geef toe, jij wil er toch ook “weer bij” zijn? Kom dan van 12 tot 19 april 2019 naar vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren.

 

Emmanuel Samyn

Johan Wens

Co-voorzitters