IWC-congres 2019: Weer bij - Sprekers

Dirk Avonts


Van 1979 tot 2010: huisarts in Antwerpen. Van 2010 tot september 2018: Vakgroep Eerstelijnsgezondheidszorg UGent. Momenteel bij Domus Medica: senior-arts in het Kennisdomein  Preventie/Gezondheidsbevordering en hoofdredacteur Huisarts Nu. In december 2018 publiceerde ik samen een boek over de gezondheidsaspecten van fijnstof: ‘Grote vragen over fijnstof’. Vanaf januari 2019: vrijwillig medewerker Universiteit Antwerpen, faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen, leerstoel ‘Zorg en natuurlijke leefomgeving’.


Sara Benoy


Sara Benoy heeft een master in de biologie en in de milieuwetenschap en een postgraduaat milieucoördinator A. Ze werkt als milieugezondheidskundige voor het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid specifiek rond binnenluchtkwaliteit en gezonde publieke ruimte. Ze ondersteunt de medisch milieukundigen bij de logo’s in hun lokale werking en werkt rond het vergroten van de aandacht voor beide thema’s bij de andere Vlaamse beleidsdomeinen (Health in all policies).


Bart De Moor


Dr. De Moor studeerde geneeskunde aan de universiteit van Gent en specialiseerde er verder tot nefroloog.
Sedert 1994 is Bart De Moor als nefroloog verbonden aan het niercentrum Hasselt.
Hij trad toe tot het Ethisch Comité in 1997 en werd voorzitter van deze vergadering in 2008.
Naast zijn ziekenhuisactiviteiten, is hij sedert 1996 gastdocent aan de Provinciale Hogeschool (ziekenhuisverpleging en ManaMa SO/ICU verpleging). 
In 2009 werd hij verkozen tot voorzitter van de NBVN (de Nederlandstalige Belgische Vereniging voor Nefrologie) en bekleedde hij deze functie tot 2016.
Tenslotte, werd Bart De Moor in 2016 aangesteld als docent voor het Blok Nier en Homeostase in het derde Bachelor Geneeskunde.

Niels Fockaert


Niels beëindigde zijn vijfjarige opleiding neurologie aan het UZ Leuven in 2015. Sindsdien is hij werkzaam als algemeen neuroloog in het AZ Klina te Brasschaat. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar neuro-inflammatoire aandoeningen zoals Multiple Sclerose. Als MS-expert werkt Niels als consulent neuro-inflammatoire aandoeningen in het UZ Antwerpen.


Sam Geuens


Sam is klinisch seksuoloog, psychotherapeut en ethicus verbonden aan de PXL Hogeschool-departement Healthcare te Hasselt. 
Sam richtte poliklinieken Seksuologie op in het AZHerentals en het JESSA Ziekenhuis-Hasselt. Hij heeft ca 10 jaar ervaring in het begeleiden van patiënten met relationele en seksuele problemen in een medische setting (Psychiatrie, Algemeen Ziekenhuis, Prive Praktijk). 
Daarnaast is Sam verbonden aan Sensoa – Het Vlaams Expertise Centrum voor Seksuele Gezondheid en HIV - en verzorgd zo jaarlijks en tientallen vormingen in diverse welzijns- en gezondheidszorg organisaties.
 

Luk Gijs


Luk Gijs, psycholoog, is werkzaam bij het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KUL (Belgie). Professionele aandachtsthema's zijn: Seksuele deviantie , Parafilie/Parafiele stoornissen en daders van seksueel geweld.

Publicatie datum
18 feb 2019