IWC-congres 2020: Parels van kennis - 30 jaar IWC

04 apr
Datum
4 april 2020 08:00 – 9 april 2020 17:00
Organisator
Domus Medica
Adres

Park Molenheide
Molenheidestraat 7
3530 Houthalen-Helchteren
België

bekijk in Google Maps
Accreditatie
Accreditering wordt aangevraagd
Door het Coronavirus en de richtlijnen van de overheid zien wij ons spijtig genoeg genoodzaakt om dit evenement uit te stellen tot een later te bepalen datum.

Parels van kennis: 30 jaar IWC.

Het zou een quizvraag kunnen zijn deze editie, dus luister eens naar Johan Verminnen die  “dertig jaar later” zingt. Wie het verhaal over de allereerste inwooncursus nog niet hoorde, moet collega Koen Cornelli aan het vertellen krijgen. In se is dat een makkelijke opdracht.

IWC nummer 1 in Spa, het concept was geboren: artsen volgen les, het gezin kan mee en er is tijd voor ontspanning samen. We bleven al die jaren trouw aan dit concept en hebben gelukkig wel   gesleuteld aan de tijdsindeling, de inhoud en de didactiek.

We starten onze dertigste editie opnieuw met een dag “GP Update course”, waarvoor Steve Pratt en Lucy Jenkins de plas oversteken. Brexit of niet, zij brengen ons een mix van grote en kleine recente parels van kennis over allerlei topics.  Daarna volgen opnieuw vijf themadagen: ethiek en diversiteit, dermatologie, allergie bij kinderen, geriatrie en rugpijn passeren de revue.

Het is elk jaar weer deugddoend om te zien hoeveel knuffels er gegeven worden als gezinnen elkaar terugzien op onze IWC. We willen er ook nu weer een extra “warme week” van maken. Elke dag is er tijdens de les wel een activiteit voor partners en of kinderen, en op de vrije momenten voor het hele gezin. Je beslist zelf of je deelneemt of er met je gezin op uittrekt.

Weet wel dat je een beetje gek moet zijn om “de pannenkoeken” te missen… en voor de quizfanaten: wie weet is de schiftingsvraag dit keer: “Hoeveel eieren zijn er de voorbije 30 jaar besteld om het pannenkoekendeeg te maken?”

Wij kijken uit naar een parel van een lesweek, en waarschijnlijk ook de “warmste week” van het jaar… 

Emmanuel Samyn
Johan Wens Namens
de IWC werkgroep