IWC 2022: HA, kom uit je kot - Inleiding

Beste collega’s, 
Beste IWC-vrienden,

“Eindelijk, na vele webinars, Teams-ontmoetingen, Zoommeetings en Face Time-gesprekken mogen we weer… uit ons kot.”

En dat doet deugd… na een (te) lange periode waarin COVID-19 de hoofdrol speelde, kunnen we alleen maar hopen dat er in de lente van 2022 opnieuw kansen zijn om elkaar te ontmoeten, samen te zijn, spontaan van gedachten te wisselen, samen met elkaar en van elkaar te leren in een familievriendelijke sfeer. We kijken samen uit naar een nieuw IWC-congres: 'Huisarts, kom uit je kot!'

Net als bij de vorige edities stellen we dit jaar een kleurrijk pallet voor van verschillende onderwerpen. De rode draad doorheen dit congres is “actie”. We hebben immers te lang ‘stil’ gezeten. Geen lange plenaire ex-cathedra sessies, maar actieve lessen waarin onze kennis en vaardigheden worden uitgedaagd: we quizzen, discussiëren, reflecteren, palperen, injecteren, communiceren, curetteren, biopteren, … en leren dat het een lieve lust is. Daarbij overspannen we de hele levensloop vanaf de pediatrie over de dermatologie en de bekkenbodem naar de fijne orthopedie van hand en pols tot aan de palliatieve zorg, waarbij we ook het management van onze praktijk niet uit het oog verliezen.

Aan de globale succesformule van het IWC-congres wordt verder niet veel gemorreld. Tijdens de lessen in de voormiddag is er voor de kinderen leuke animatie voorzien: van babysitdienst voor de allerkleinsten, over spelanimatie voor kleuters en jonge kinderen tot meer uitdagende activiteiten voor de al wat grotere sloebers… Zo wordt deze week ook voor hen onvergetelijk. Nadien is het mogelijk om samen een warme maaltijd te gebruiken, in groep of in gezinsverband. Na de middag kunnen we wandelen, fietsen, zwemmen, pannenkoeken eten, … het hoort er allemaal bij. En de nieuwe locatie van ‘CenterParcs de Haan aan Zee’ biedt nog zoveel meer.

Onze werkgroep is er weer helemaal klaar voor en kijkt ernaar uit om jullie allemaal weer te ontvangen op ons 31ste IWC-congres, want ‘Huisarts, kom uit je kot’, en geniet van deze kwaliteitsvolle navorming voor en door huisartsen in een familiale sfeer. Van 8 tot 15 april 2022 in CenterParcs De Haan aan Zee. Heel graag tot dan!

In naam van de hele werkgroep,

Lies Vanderperre
Johan Wens

Inschrijven voor de cursus, reserveren van de accommodatie kan via de knop 'inschrijven'

Inschrijven

Publicatie datum
25 jan 2022
Revisiedatum
20 apr 2022