Wat als de arts geen EMD heeft?

Corona thema
Testen & contactonderzoek
Antwoord

De elektronische formulieren werden geïntegreerd in de verschillende software voor huisartsen en ook voor de ziekenhuis-software is de integratie volop aan de gang. Indien u niettemin problemen ondervindt, neem dan in eerste instantie contact op met uw ICT-dienst of software leverancier.            

Indien u niet over dergelijke software beschikt, kan u uitzonderlijk gratis gebruik maken van Hector voor het versturen van de elektronische formulieren en, indien u de aanvragende arts bent, voor het ontvangen van de laboresultaten

De Gratis Hector in het kader van COVID-19 wordt beschikbaar gesteld aan artsen:

  • Die beschikken over een geldig eHealth certificaat
  • Die niet over een Elektronisch Medisch Dossier (EMD) beschikken in hun privé praktijk.
  • Die niet actief zijn als arts in een ziekenhuis.

 Procedure voor het verkrijgen van een Gratis Hector installatie in functie van COVID19 registratie:

  1. Zorg voor een werkende eID kaartlezer op uw PC;
  2. Hou uw eID en pincode bij de hand.
  3. Vraag uw eHealth certificaat aan volgens de procedure beschreven op de website van eHealth: https://www.ehealth.fgov.be/nl/egezondheid/beroepsbeoefenaars-in-de-gezondheidszorg/beheer-van-de-ehealth-certificaten
  4. Installeer vooraf Teamviewer op uw pc zodat de installatie van Hector vanop afstand kan gebeuren.
  5. Ga naar http://agenda.healthconnect.be en kies voor de “Gratis Hector ifv COVID19” afspraak en kies een moment dat voor u best past. U wordt opgebeld op het moment dat u gekozen heeft om de installatie uit te voeren.

BELANGRIJK: Enkel gedurende de COVID19 crisis wordt de toepassing gratis aangeboden. Nadien wordt de Hector licentie geschrapt of indien gewenst omgezet in een betalende licentie (25€ per maand).

Dossiertype
Niet-wetenschappelijk