Patiënteninformatie in andere talen

info-coronavirus.be

Op de website van de federale overheid vindt u posters, infofiches en audio terug met de officiële corona-informatie in onze landstalen en in vreemde talen. Ook video’s met uitleg in de gebarentaal vindt u hier terug.

Gratis meertalige corona-app

De gratis app ‘Crisis Information Translated (CIT)’ van het Agentschap Integratie en Inburgering geeft anderstaligen actuele en correcte informatie over vaccinatie en de huidige coronamaatregelen. De informatie is in 18 talen ter beschikking. Daarnaast krijgen de  gebruikers informatie over Nederlands leren.

Lees meer ...

Posters met preventieve maatregelen, fiches met basisinfo en links naar nuttige websites

Het Agentschap Integratie en Inburgering verzamelde meertalige informatie op één webpagina: https://www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info

Je vindt er posters in: Albanees, Amhaars, Arabisch, Aramees, Armeens, Bosnisch, Bulgaars, Chinees, Dari, Duits, Engels, Farsi, Frans, Hebreeuws, Italiaans, Koerdisch (Sorani), Kroatisch, Arabisch, Lingala, Nederlands, Nepalees, Pashto, Pools, Portugees, Roemeens, Romani, Russisch, Servisch, Slowaaks, Somali, Spaans, Swahili, Tigrinya, Tsjetsjeens, Turks, Urdu 

Maar ook andere anderstalige documenten en geluidsfragmenten.

  

Informatiebrief

Wat kan een patiënt doen als hij symptomen van luchtweginfectie heeft. Brieven in Nederlands, Bulgaars, Engels, Spaans, Frans, Pasjtoe, Pools, Portugees en Turks. 
Let op: in de brief wordt advies gegeven over het gebruik van paracetamol. De dosering moet aangepast worden aan de individuele patiënt.

Oorsprong: Wijkgezondheidscentrum Botermarkt, Ledeberg

Testen en contactonderzoek

Publicatie datum
18 mrt 2020
Revisiedatum
01 apr 2021