Juridische dienstverlening

Inleiding  Stel uw vraag  Nieuws  FAQ  BTW  Documenten  GDPR

Associatieovereenkomst Domus Medica

Domus Medica stelt volgende voorbeeldovereenkomsten ter beschikking:

  • Samenwerkingsovereenkomst van korte duur (vervanging) 
  • Huurovereenkomst voor een praktijkruimte 
  • Tijdelijke samenwerkingsovereenkomst met intentie tot associatie 
  • Arbeidsovereenkomst voor praktijkassistent/VIHP 

De voorbeeldovereenkomsten worden niet op de website gezet, enkel een kleine teaser door het publiceren van de inhoudstafel (watermerk met ‘DO NOT COPY’). 

De modellen zijn gratis voor leden. Niet-leden kunnen een voorbeeldovereenkomst ontvangen mits betaling van een bedrag van € 50,00 exclusief btw. Men kan de voorbeeldovereenkomsten opvragen via juridisch.advies@domusmedica.be of het formulier op de website

In de voetnoot van de modellen wordt vermeld dat Domus Medica vzw niet verantwoordelijk is wanneer de documenten gebruikt worden zonder begeleiding. Domus Medica vzw kan dan niet aansprakelijk gesteld worden.

Let op: de associatieovereenkomst en het reglement van inwendige orde worden nooit doorgestuurd, ongeacht het lidmaatschap. Voor het opstellen van een associatieovereenkomst biedt Domus Medica individuele begeleiding. Deze overeenkomst heeft een grote impact en dient dan ook met de nodige nauwkeurigheid opgesteld te worden.

Normaliter bevat de begeleiding volgende stappen: eerste bespreking, redactie van de associatieovereenkomst en het regelement van inwendige orde, tweede bespreking, aanpassing van de associatieovereenkomst en het reglement van inwendige orde en tot slot de aflevering van de finale associatieovereenkomst en reglement van inwendige orde. Uiteraard zijn bijkomende besprekingen en/of aanpassingen mogelijk. Doorheen heel dit traject staat Domus Medica in nauw contact met de huisartsen en is de juridische dienst steeds bereikbaar voor vragen of aanpassingen. Domus Medica streeft ernaar om een associatieovereenkomst af te leveren die volledig op de specifieke situatie is toegespitst. Domus Medica hanteert volledige transparantie. Alle tarieven zijn dan ook beschikbaar via de website.

Yente Reinenbergh
Jurist