Campagne voor kringen

Summer of Sumehr

Van 1 tot 22 juni lanceren Vlaamse huisartsenkringen, Domus Medica en het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) een opvallende campagne: ‘Summer of Sumehr – Een gezondheidssamenvatting voor iedereen.’ Een Sumehr is een samenvatting van een patiëntendossier, aangemaakt door de huisarts, die indien nodig kan geraadpleegd kan worden door een specialist of een huisarts van wacht. De bedoeling van de campagne is heel simpel: zoveel mogelijk Vlamingen aan een kwaliteitsvolle Sumehr helpen en hen daarover informeren. 

De Sumehr-campagne werd vorig jaar al met succes gevoerd in de regio Gent, waar Huisartsenvereniging Gent vzw en de de vier Gentse ziekenhuizen nauw samenwerken rond digitale communicatie. Dit jaar worden alle Vlaamse huisartsenkringen opgeroepen om deze campagne mee uit te dragen. De campagne duurt in totaal vier weken. Iedere week wordt een ander perspectief belicht:

- Week 1: de Sumehr op de spoedafdeling

- Week 2: de Sumehr in de wachtpost

- Week 3: de Sumehr en de patiënt 

- Week 4: collega's aan het woord - LOK-aanbod 

Huisartsenvereniging Gent vzw bereidde enkele nieuwsbrieven met heel wat interessant materiaal (getuigenissen, filmpjes, tips & tricks, ...) voor om de Sumehr op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Zo kunnen de deelnemende kringen tijdens de maand juni elke week een extra nieuwsbrief versturen naar hun leden en hen motiveren om werk te maken van veel en goede Sumehrs.

De inhoud van de campagne wordt ook overgenomen op onze website. Deze campagnepagina zal elke week worden aangevuld met nieuwe inhoud. 

Meer informatie?

Lees dan ook zeker het persbericht dat onlangs verscheen of neem een kijkje op de campagnepagina van het Vlaams Patiëntenplatform.  

Publicatie datum
18 mei 2022
Revisiedatum
25 jul 2022