Omgaan met agressief en intimiderend gedrag – praktische workshop - West-Vlaanderen

08 dec
Datum
8 december 2023 12:00 – 15:30
Organisator
Domus Medica
Adres

Open Huis
Ieperstraat 157
8840 Staden
België

bekijk in Google Maps
Prijs
€145 voor leden - €290 voor niet-leden
Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd

De inschrijvingen voor deze vorming zijn afgesloten.

Luidruchtige of storende patiënten, niet-meewerkende tot tegenwerkende patiënten, aanklampende en emotionele patiënten, claimende, veeleisende en dwingende patiënten, zeer assertieve tot agressieve patiënten... Onvermijdelijk kom je ze tegen in de huisartsenpraktijk of wachtpost. In deze interactieve en praktische workshop leer je hoe je kan omgaan met dit gedrag.

Doelgroep

Deze workshop richt zich tot huisartsen, praktijkondersteuners, -verpleegkundigen en onthaalmedewerkers, ook van wachtposten.

Ze komt in aanmerking voor de verhoogde tegemoetkoming in de loonkost van praktijkondersteuners en -verpleegkundigen (Impulseo). Samen met de webinar van van 19/10 voldoet u aan de vereiste 4 uur opleiding. De workshop duurt 3 uur met een lunch van 12.00-12.30 uur, inbegrepen in de prijs. 

Praktische training met een acteur

Deze workshop richt zich op bewustwording en voorkomen van escalatie bij agressief gedrag. Met een ervaren acteur kan je praktisch oefenen hoe je kan reageren in dergelijke situaties. Aan de hand van concrete casussen leer je hoe je het gesprek met agressieve patiënten op een positieve en constructieve wijze kan beïnvloeden. Je wordt bewust van je eigen reacties en kwaliteiten en je leert ze optimaal inzetten tijdens een agressie-incident in de praktijkruimte of wachtkamer. 

Indien je tijdens deze workshop graag specifieke of persoonlijke casussen uit de eigen huisartspraktijk of huisartsenwachtpost besproken wil zien, dan kan u deze vooraf mailen naar Domus Medica. De spreker verwerkt deze in de praktische voorbeelden die tijdens de oefeningen aan bod komen.

Spreker

Deze training in de basishoudingen bij agressief of moeilijk gedrag is het resultaat van een méér dan 25-jaar durende intensieve en constructieve samenwerking met een trainer en therapeut waardoor we de basishoudingen ten aanzien van de verschillende vormen van agressief gedrag steeds verder hebben verfijnd en geoptimaliseerd. De docente en spreker, Sofie De Pauw, ontwikkelde op basis van haar persoonlijke ervaringen en expertise een specifieke methodologie, die vooral zeer praktisch en toepasbaar is.

 

Inschrijven

Voeg de workshop toe aan je winkelmandje en reken af.

Inschrijvingen zijn op persoonsniveau. Als je nog geen account hebt bij Domus Medica maak je er eerst één aan. Klik hiervoor rechtsboven op Aanmelden -> Nieuwe account.

Ben je lid bij Domus Medica? Dan wordt na Aanmelden automatisch het ledentarief toegepast tijdens het Afrekenen.