Webinar: Omgaan met agressief en intimiderend gedrag

19 okt
Datum
19 oktober 2023 20:00 – 22:00
Organisator
Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen is aangevraagd

Wil je meer weten, zelf oefenen en persoonlijke feedback krijgen?

Domus Medica organiseert als vervolg op deze webinar vijf praktische workshops in de vijf Vlaamse provincies. Begeleid door Sofie De Pauw en samen met een acteur krijg je de kans om de aangereikte technieken en principes in te oefenen in herkenbare situaties. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

Nieuw lidmaatschap voor praktijkondersteuners

Praktijkondersteuners van een praktijk waar minstens 50% van de huisartsen Domus Medica lid zijn, kunnen gratis lid worden.  Op deze manier kan je als praktijkondersteuner ook tegen de ledenprijs deelnemen aan vormingen en webinars.

Voldoet je praktijk niet aan de 50%-voorwaarde, dan kan je deelnemen aan het niet-ledentarief. 

Concreet:

 1. Informeer bij de huisartsen in je praktijk wie lid is bij Domus Medica en of je praktijk aan de voorwaarde van 50% voldoet.
 2. Heb je nog geen persoonlijke website account?
  1. Surf naar www.domusmedica.be
  2. Klik rechtsboven op Aanmelden
  3. Kies voor een Nieuwe account
 3. Meld je aan op www.domusmedica.be
 4. Bestel hier (na aanmelden) het lidmaatschap 'Praktijkondersteuner'.

Iedere website account hoort bij 1 natuurlijk persoon.

 

  De inschrijvingen voor deze webinar zijn afgesloten. De webinar is bezig, je kan niet meer deelnemen.

  Een patiënt eist een ziektebriefje van de huisarts. Een patiënt dreigt met zelfdoding als hij zijn zin niet krijgt. Een patiënt wil onmiddellijk een consult bij ‘zijn’ dokter. Een patiënt haalt alle trucs uit de kast om een voorschrift te krijgen voor haar verslavende medicatie.

  Dit soort patiëntencontacten vreten energie, ze schoppen je agenda in de war en ze laten je achter met een vervelend gevoel. Hoe het anders en beter kan, leer je tijdens deze webinar.

  Doelgroep

  Deze gratis webinar richt zich tot huisartsen, praktijkondersteuners, -verpleegkundigen en onthaalmedewerkers, ook van huisartsenwachtposten. 

  De webinar komt in aanmerking voor verhoogde tegemoetkoming 'vorming praktijkondersteuning', dus zeker ook relevant voor praktijkverpleegkundigen en -ondersteuners. (Impulseo)

  Het is niet verplicht een attest hiervoor te ontvangen, maar voor onze webinars biedt Domus Medica alvast een attest aan via een automatisch bericht vanuit Livestorm. Dit bericht wordt aan alle deelnemers verzonden, maar is dus enkel voor de praktijkondersteuning.

  Geënt op de praktijk

  Aan de hand van herkenbare casussen uit de huisartsenpraktijk toont Sofie De Pauw hoe je agressief en intimiderend gedrag praktisch kan aanpakken: hoe je het kan voorkomen, welke factoren het uitlokken, hoe je het kan beïnvloeden en de-escaleren en hoe je kan omgaan met de gevolgen voor jouw team.

  Na deze webinar heb je:

  • een groter gevoel van weerbaarheid en veiligheid verworven in het omgaan met patiënten die zich agressief uitlaten of gedragen,
  • inzicht in de mechanismen die leiden tot conflict of agressief gedrag,
  • inzicht in effectieve reactiestrategieën,
  • groter bewustzijn van jouw eigen gevoeligheden bij confrontatie met agressief gedrag; je herkent je eigen triggers en leert ze te hanteren,
  • zicht op de impact van agressie-incidenten op jezelf en je collega's zodat je er op een correcte en gepaste wijze op kan reageren.

  Spreker

  De spreker, Sofie De Pauw heeft als criminologe en voormalig justitieassistente een ruime ervaring in het omgaan met moeilijke personen. Zij werkt al meer dan 20 jaar voor Justitie, in de daderbegeleiding en het geven van maatopleidingen, supervisies en individuele coaching-trajecten.