Campagne voor kringen 2023

Summer of Sumehr

Zorgcontinuïteit zonder zorgen

De Summer of Sumehr is terug! Net zoals vorig jaar organiseren Huisartsenvereniging Gent en Domus Medica een informatie- en sensibiliseringscampagne voor meer én betere Sumehrs. In 2023 luidt de slagzin 'Zorgcontinuïteit zonder zorgen' . We willen hiermee demonstreren dat artsen die hun Sumehrs op orde hebben, zorgeloos op vakantie kunnen gaan. Dankzij goede Sumehrs kunnen wachtartsen, spoedartsen en thuisverpleegkundigen de zorg voor patiënten verderzetten wanneer hun huisarts afwezig is. 

De campagne zag twee jaar geleden het levenslicht binnen de Huisartsenvereniging Gent. In 2022 groeide dit lokale initiatief uit tot een Vlaamse campagne in samenwerking met Domus Medica, het Vlaams Patiëntenplatform en 21 huisartsenkringen. Ook dit jaar belooft de campagne opnieuw een succes te worden, want inmiddels hebben al 43 huisartsenkringen en wachtpostgebieden hun deelname bevestigd. Dit komt overeen met zo'n 80% van alle Vlaamse huisartsen. 

Zomers programma

In de campagne zijn drie zomerse nieuwsbrieven voorbereid met luchtige tips en beeldmateriaal om de Sumehr op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Zo kunnen deelnemende kringen tijdens de maanden mei en juni enkele extra nieuwsbrieven versturen naar hun leden en hen motiveren om werk te maken van veel en goede Sumehrs. 

Minister Hilde Crevits als meter van de campagne

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin - Hilde Crevits - zet zich graag mee achter dit initiatief en engageert zich als meter van de campagne. 

Daarnaast sluit dit project naadloos aan bij de ambities van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dankzij de New Deal zullen huisartsen - naast hun consultaties - bijkomend vergoed kunnen worden voor de opvolging van patiënten. Via dit nieuwe financieringsmodel kunnen huisartsenpraktijken een verpleegkundige aanwerven die heel wat taken kan opnemen, zoals bijvoorbeeld dossierbeheer.

Publicatie datum
10 mei 2023
Revisiedatum
28 feb 2024