Praktijkwebsite

Een praktijkwebsite is een uitstekende manier om niet enkel uw huidige patiënten te informeren. Het is ook een ideale manier om toekomstige patiënten te informeren over uw praktijk en de gang van zaken.

Patiënten zoeken via het internet naar een huisarts in de buurt, naar contactinformatie, adresinformatie, openingsuren, instructies voor reservatie,... Via de praktijkwebsite kunt u anticiperen op heel veel vragen.

Websiteontwikkelaar

Een eigen website opbouwen en onderhouden vraagt tijd en kan behoorlijk complex worden. Voordat u zich halsoverkop in het avontuur stort, kunt u best afwegen of u dit zelf wilt doen, of dat u een website koopt bij een ontwikkelaar, die de zaken waarvoor specifieke kennis vereist is voor u oplost. 

Een websiteontwikkelaar vindt u gemakkelijk online.

Doe-het-zelf-pakket

Indien u zelf de sprong wil wagen, heeft Domus Medica een tool opgesteld waar haar leden gratis gebruik van kunnen maken. We bieden dit aan als een doe-het-zelf-pakket. Als u de handleiding volgt, heeft u in enkele minuutjes een eigen website. Om hem dan helemaal naar uw hand te zetten en in te vullen met informatie op maat van uw praktijk, moet u toch 1 à 2 uurtjes extra rekenen.
Surf naar www.mijndokter.be om zelf aan de slag te gaan.

Commerciële alternatieven zijn bv. Squarespace, Wix, Wordpress.com,... 

Welke informatie kunt u publiceren op een praktijkwebsite?

  • de visie en missie van de praktijk
  • de praktijkmedewerkers en hun contactgegevens
  • een link naar het online systeem voor het maken van afspraken
  • links naar interessante sites
  • actualiteit (vakantieregeling, seizoensgebonden preventiecampagnes,...)
  • ...
Publicatie datum
31 aug 2018
Revisiedatum
23 mei 2023