Webinar: Terug naar werk: hoe pak ik het aan?

18 jan
Datum
18 januari 2024 20:00 – 21:00
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen wordt aangevraagd

Presentatie en opname van deze webinar

Inhoud

Op vraag van de Minister van Sociale Zaken werden door de Commissie 4 van het Nationaal College voor Socialeverzekeringsgeneeskunde aanbevelingen in het kader van arbeidsongeschiktheid, herstel en het traject Terug Naar Werk (TNW) opgemaakt voor 9 veel voorkomende pathologieën, zijnde: burn-out, aanpassingsstoornissen, milde depressieve episode, carpale tunnelsyndroom, gescheurde rotator cuff, knieprothese, aspecifieke lage rugpijn, borstkanker en acuut myocardinfarct.

Sprekers


Tijdens dit webinar worden de fiches toegelicht binnen het grotere geheel van re-integratie door volgende sprekers:

  • Minister Frank Vandenbroucke (minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid): introductie (video)
  • Dr. Marie Van Remoortere (pijnarts ZNA): visie op re-integratie
  • Dr. Alex Peltier (voorzitter werkgroep 3 van het Nationaal College voor Socialezekerheidsgeneeskunde): toelichting ontwikkelde hulpmiddel
  • Isha Rymenans (Phd student KULeuven): motiverende consultvoering als hefboom voor duurzame hertewerkstelling en meer welzijn

Programma

  • 20u Start webinar met introductie
  • 20.05u - 20.45u Presentatie 
  • 20.45u Q&A
  • 21u Einde webinar voorzien

Praktijkondersteuner

De webinar komt in aanmerking voor verhoogde tegemoetkoming 'vorming praktijkondersteuning', dus zeker ook relevant voor praktijkverpleegkundigen en -ondersteuners. (Impulseo) 

Om in te schrijven maakt de praktijkondersteuner eerst zelf een account aan door op 'aanmelden' te klikken. Inschrijven gebeurt altijd op individueel niveau.

Het is niet verplicht een attest hiervoor te ontvangen, maar voor onze webinars biedt Domus Medica alvast een attest aan via een automatisch bericht vanuit Livestorm. Dit bericht wordt aan alle deelnemers verzonden, maar is dus enkel voor de praktijkondersteuning.       

Accreditering

1CP wordt aangevraagd