Online
0000 Bij u thuis
België
Inhoud
Patiënten met een chronische, progressieve nierinsufficiëntie vallen niet op. Ze vertonen weinig klachten, hoewel een gepersonaliseerde aanpak zeker op zijn plaats is om te vermijden dat de nierfunctie verder achteruit gaat. Dat vraagt een geïntegreerde samenwerking, bijvoorbeeld met een praktijkverpleegkundige, om de begeleiding te optimaliseren. Het uitkiezen van de juiste medicatie, bloeddrukcontrole, aanpak van chronische nierinsufficiëntie en tijdig verwijzen vormen immers een belangrijke evenwichtsoefening. Ook het opsporen van patiënten met verminderde nierfunctie is een permanent aandachtspunt, waarbij populatiemanagement een doeltreffende techniek is. Niet alleen voor de huisarts, maar voor alle betrokken zorgverleners in de praktijk.
Tijdens deze webinar op dinsdag 28 maart van 20.00u tot 21.00u gaan we bijgevolg dieper in op de aanpak van chronische nierinsufficiëntie (CNI) in de huisartsenpraktijk.
In het eerste deel staan dr. Gijs Van Pottelbergh en prof. dr. Ben Sprangers stil bij de screening en diagnostiek van chronische nierinsufficiëntie. Wanneer is er sprake van CNI? Wat houdt een CNI-screening in? Bij welke patiënten? En welke nieuwe nefrologische behandelingen zijn vandaag beschikbaar?
In het tweede deel lichten ze toe wanneer doorverwijzing naar een nefroloog is aangewezen en geven ze meer informatie over het zorgtraject chronische nierinsufficiëntie en het Medisch Farmaceutisch Overleg CNI.
Hierna voorzien we nog ruimte om vragen te stellen tijdens de Q&A-sessie. Na afloop van deze webinar is uw kennis terug up-to-date en kan u met zelfvertrouwen patiënten met nierfalen deskundig begeleiden.
Sprekers
- Prof. dr. Ben Sprangers (Ziekenhuis Oost-Limburg)
- Dr. Gijs Van Pottelbergh (Huisarts te Heverlee)
- Prof. Dr. Dirk Avonts (moderator)
Programma
20.00u – 20.05u: introductie webinar
20.05u - 20.25u: Chronische nierziekte: screening en diagnostiek
20.25u – 20.45u: Zorgtraject CNI – MFO CNI
20.45u – 21.00u: Q&A
Deze webinar is gratis en wordt u aangeboden met steun van AstraZeneca. Accreditering wordt aangevraagd.