Help! Mijn patiënt wil terug gaan werken!

03 okt
Datum
3 oktober 2023 20:00 – 21:30
Organisator
Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen is aangevraagd

Opname van de webinar

Heb je na het bekijken van de opname zin gekregen om je hierover verder te verdiepen in je LOK-groep. Vraag hier je LOK-sessie aan. 

De inschrijvingen voor deze webinar zijn afgesloten. De deelnamelink werd op 2/10 rond 14.30u verzonden aan de ingeschrevenen. 

Inhoud

Onze maatschappij wordt geconfronteerd met een groot aantal (langdurig) zieken.  Onderzoek toonde aan dat het zetten van stappen naar werk een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel van iemand.  Als arts is het vaak niet eenvoudig om met jouw patiënt de terugkeer naar het werk te bespreken. Soms merk je bijvoorbeeld dat de werkhervatting na een rugoperatie, een knieprothese of een depressie niet al te vlot loopt of heb je de indruk dat jouw patiënt in de knoop ligt met de terugkeer naar het werk en is het zoeken hoe je of wie je patiënt hierin kan begeleiden.  VDAB werkt daarom samen met het RIZIV en de mutualiteiten om arbeidsongeschikte werknemers en -werkzoekenden te begeleiden naar werk en heeft hiervoor een uitgebreid dienstverleningsaanbod uitgewerkt. Aan de hand van het re-integratiekompas krijg je een bondig overzicht van wat deze dienstverlening inhoudt.

Spreker

Nikolaj Basselé is ergotherapeut en supported employment coach van opleiding en werkt als expert re-integratie bij VDAB. Hjj is ook docent ergotherapie in Artevelde Hogeschool.

Accreditering

1.5 CP Ethiek & Economie