Dag van de jonge huisarts: Let's talk about sex

24 feb
Datum
24 februari 2024 08:00 – 18:00
Organisator
Jong Domus
Adres

Faculteit Economie en Bedrijfskunde UGent
Tweekerken 2
9000 Gent
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Ledenprijs €100, haio/student-leden €50, niet-leden €200
Accreditatie
accreditering is aangevraagd

De inschrijvingen voor dit event zijn afgesloten.

Met trots kondigen we onze 3e editie van de Dag van de Jonge Huisarts aan!

Het thema dit jaar is seksuele gezondheid in de huisartspraktijk. Dit thema is vanzelfsprekend enorm boeiend en uitgebreid. Ook voor VIHPS of zelfstandige vroedvrouwen belooft het een interessante dag te worden! Er zullen workshops en sprekers zijn met expertise in seksueel geweld, SOI's, abortus, maar ook menopauze, erectiele dysfunctie en minder gekende thema's zoals genitale verminking en zorg voor sekswerkers.

Er is dus voor elk wat wils!

 

Dagprogramma

8.15-8.45 uur Openen van de deuren

8.45-9.45 uur Verwelkoming en Keynote: "Fertiliteit in de toekomst, wat verwachten we over 10 jaar?" - door dr. Herman Tournaye

10.00-11.00 uur Workshop 1

11.00-11.30 uur Koffiepauze

11.30-12.30 uur Workshop 2

12.30-13.30 uur Middagpauze

13.30-14.30 uur  Jobbeurs: Een kennismaking met het concept 'huisarts' in de breedste zin

14.30-15.30 uur Workshop 3

15.45-17.00 uur Afsluitende Keynote: "Transgendergeneeskunde, huidige stand van zaken en getuigenis" - door prof. dr. Piet Hoebeke

17.00 uur Receptie, napraten met een hapje en een drankje

18.30 uur Social event

 

Workshops

Stel zelf je persoonlijk programma samen door per workshopronde je favoriete onderwerp te kiezen. Geef je keuze door bij de inschrijving. De verschillende workshops hebben beperkte plaatsen zodat ze interactief kunnen blijven. Vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven! Let op: sommige workshops worden meerdere keren gegeven, schrijf je niet tweemaal in voor hetzelfde onderwerp.

For each time-slot there is an English workshop available as indicated in the title.

Hieronder kun je per workshopronde informatie vinden over de verschillende onderwerpen.

 

Workshops 1

Workshops 2:

Workshops 3:

 

Social event

Heb je nog zin om deze boeiende dag gezellig af te sluiten? Dan is dit iets voor jou! 's Avonds gaan we met de enthousiastelingen graag nog een hapje eten. Om een idee te hebben in welke grote-orde we een restaurant moeten uitzoeken vragen we hier enkel naar jullie vrijblijvende interesse om deel te nemen. Als je 'ja' zul je ergens de komende maanden nog een mail krijgen met de concrete info en de kans om hiervoor apart in te schrijven.

 

Kindvriendelijk congres

Dit wordt een babyvriendelijk congres. Er wordt een speciaal hoekje ingericht voor de jonge mama's en hun baby's. Er zal een rustige ruimte worden voorzien voor borstvoeding en de benodigdheden voor flesvoeding. Daarnaast zal er tijdens de workshops en het debat kinderopvang voorzien worden voor 2-6jarigen, hiervoor is inschrijven noodzakelijk.