Op huisbezoek met gemeentelijke vervoersdienst

ELZ Kemp en Duin - Huisartsenkringen Prometheus en Bree-Oudsbergen -

Voor welke concrete uitdaging biedt uw praktijkvoorbeeld een oplossing/inspiratie?

Hoe kunnen we huisartsen beter beschermen tijdens een huisbezoek aan een corona (verdachte) patiënt ?

Wat heeft u gedaan?

Een gemeentelijke vervoersdienst voor huisartsen georganiseerd. Dokters die op huisbezoek gaan bij patiënten met een mogelijke corona-besmetting, kunnen gebruik maken van een busje met chauffeur.

Hoe heeft u dat georganiseerd?

Het oorspronkelijke voorstel komt van de huisartsenkringen Prometheus en Bree-Oudsbergen. In samenwerking met de eerstelijnszone Kemp en Duin en de lokale besturen van Genk, Oudsbergen en Bree is het mogelijk gemaakt een busje met chauffeur ter beschikking te stellen voor ritten binnen de drie gemeenten. Huisartsen konden vooraf een rit reserveren.  De chauffeur werd afgeschermd door een plexiglaswand en droeg het nodige beschermingsmateriaal. De huisarts kon achteraan in het busje plaatsnemen, waar voldoende ruimte is voor het wisselen van beschermingsmateriaal na een consultatie.

zie ook: https://www.tvl.be/nieuws/huisartsen-eerstelijnszone-kemp-and-duin-kunnen-vanaf-morgen-op-huisbezoek-met-vervoersdienst

Waarom is het een succesvol voorbeeld?

Door gebruik te maken van de vervoersdienst kunnen de huisartsen zichzelf makkelijker beschermen tegen een mogelijke besmetting.  Het is een goed voorbeeld van de samenwerking tussen kring, ELZ en lokale besturen.

chauffeur draagt PBM