Startersgids

Ga ik werken als zelfstandige of loontrekkende? Doe ik nog wat ervaring op en start ik als vervangarts, of waag ik meteen een sprong in het diepe en treed ik toe tot een associatie? Hoe kan ik interprofessioneel samenwerken in de praktijk? 

Na een kennismaking met het werkveld tijdens je stage als huisarts-in-opleiding (haio) sta je voor een nieuwe fase in je loopbaan. Tal van vragen zijn nog onbeantwoord en over andere zaken dien je nog goed na te denken. Met deze gids helpt Domus Medica je graag een antwoord te vinden op deze vragen en leggen we stap voor stap uit wat je moet weten alvorens je van start gaat als (zelfstandig) erkend huisarts.  

In het eerste deel lichten we toe welke instanties je op de hoogte dient te brengen. Vervolgens staan we stil bij de opties van (interprofessioneel) samenwerken in de huisartsenpraktijk en hoe dit zich vertaalt in een (gemeenschappelijke) missie en visie. Welke samenwerkingsvormen bestaan er en met welke kosten kom je in aanraking? Dit thema komt aan bod in onderdeel drie. Daarna staan we nog even stil bij de elektronische toepassingen waarmee je dagelijks in aanraking komt en hoe je jouw kennis tijdens je carrière kunt bijschaven. Tot slot, brengen we het belang van psychosociaal welzijn onder de aandacht, want een gezonde geest in een gezond lichaam is essentieel om goed te functioneren binnen de huisartsenpraktijk.  

We wensen je alvast een vlotte start en een boeiende loopbaan toe! 

Publicatie datum
20 jun 2022
Revisiedatum
09 okt 2023