Samenwerken in de praktijk (of niet)

Opgelet, u krijgt momenteel niet de volledige inhoud van deze pagina te zien omdat u niet bent aangemeld als lid of geen lidmaatschap heeft bij Domus Medica.
Wilt u de volledige pagina kunnen lezen,

1. Starten als...

1.1. Vervangarts

Als vervangarts dien je een billijke bijdrage af te staan aan de huisartsenpraktijk. Dit omvat meestal een percentage van je totaal verworven inkomsten tijdens de vervangperiode. Echter, werken sommige praktijken ook met vaste kosten. Meer informatie over de onkostenbijdrage vind je op onze website. Op het vacatureplatform medi-Jobs kan je je opgeven als vervangarts.

Teaser vervangingsovereenkomst

 

1.2. Soloarts

Als startende soloarts heb je de volledige vrijheid om dit in te vullen. Je huisartsenpraktijk kan je vestigen binnen je woning. De inkomsten komen enkel jou toe en je hebt een heel persoonlijke band met je patiënten. Echter, start je vanaf nul en dien je zelf je praktijk op te bouwen. Indien je beroep wenst te doen op personeel moet je alle kosten alleen dragen en vallen andere kosten (ICT, apparatuur, …) integraal op jou.

Neem contact op met de gemeente wanneer je je wenst te vestigen in een bepaald pand.

1.3. Associatie

Groepspraktijken of associaties worden steeds populairder waardoor het belangrijk is om bij de opstart duidelijke afspraken te maken over de organisatie en de invulling van het werk. Overleg zal meer tijd vergen, maar is cruciaal.  

In een associatiecontract worden afspraken vastgelegd over de samenwerkingsvorm, bijvoorbeeld inkomsten- en kostenverdeling, geschillenregeling, enzovoort. Een associatieovereenkomst heeft een grote impact en dient met de nodige nauwkeurigheid opgesteld te worden. Meer informatie hierover vind je hier.  

Teaser tijdelijke samenwerking met intentie tot associatie

Domus Medica biedt begeleiding bij het opstellen van een associatiecontract. De tarieven kan je raadplegen op onze website. 

Publicatie datum
25 okt 2021