Behandeling van chronische pijn in de eerste lijn

Opgelet, u krijgt momenteel niet de volledige inhoud van deze pagina te zien omdat u niet bent aangemeld als lid of geen lidmaatschap heeft bij Domus Medica.
Wilt u de volledige pagina kunnen lezen,

Richtlijnen

Hier vindt u de laatste richtlijn van de aanpak van chronische pijn in de eerste lijn op onze website.

Praktijkinstrumenten

Pain in Motion biedt op hun website diverse praktijkinstrumenten voor zorgprofessionals ter ondersteuning van de behandeling van patienten met chronische pijn. We lichten er enkele voor u uit: 

Informatiemateriaal voor patiënten

In samenwerking met onder andere Pain in Motion ontwikkelde Domus Medica educatiemateriaal over chronische pijn in bio-psychosociaal perspectief voor patiënten. 

 

Ander relevant educatiemateriaal van Pain in Motion: 

  • Video's voor patiënten om pijn beter te begrijpen;
  • Informatie over chronische pijn van Retrain Pain

Leeslijst

Algemeen 

  • Lesmateriaal en aanbevolen literatuur vanuit Pain in Motion
  • dr Leen Vermeulen - Je Pijn te Lijf (2021). Een werkboek dat de puur medische kijk op chronische pijn overstijgt vol nieuwe inzichten en handvatten voor zowel patiënten als zorgverleners. 

Huisarts Nu 

Kader

Dit themadossier is een valorisatie van het onderzoeksproject gefinancierd door de federale overheidsdienst Volksgezondheid rond de implementatie van Belgische aanbevelingen voor de behandeling van chronische pijn uitbesteed aan een consortium van partners: Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met Université de Liège, Universiteit Ghent, Universiteit Antwerpen en Université Catholique de Louvain (gezamenlijk onder de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion), La Société Scientifique de Médecine Générale (SSMG) en Domus Medica.

Binnen dit project werd een blended opleidingsmodule en implementatiemateriaal ontwikkeld die eerstelijnsprofessionals binnen de gezondheidszorg de kans geeft om hun kennis over chronische pijn te verhogen en te implementeren in de praktijk.

Publicatie datum
21 dec 2022