Medische verkiezingen 2023

De medische verkiezingen bepalen welke beroepsorganisaties van artsen vertegenwoordigd zijn in een aantal van de organen van het RIZIV. Ze vinden om de 5 jaar plaats. Ze zijn geheim en gebeuren volgens het kiessysteem van de evenredige vertegenwoordiging. De stemprocedure verloopt volledig elektronisch.

In 2023 vinden de medische verkiezingen plaats van 6 tot 26 juni. Het is belangrijk dat ook u uw stem uitbrengt, want u bepaalt mee wie de komende jaren de belangen van de huisartsen zal vertegenwoordigen aan de federale overlegtafels. In dit themadossier bieden we u meer informatie, zodat u in juni een weloverwogen keuze kunt maken wanneer u naar de digitale stembus trekt. 

Domus Medica neemt aan deze verkiezingen deel met de Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM). Ook de volgende 5 jaar wil Domus Medica meewerken aan de gezondheidszorg van de toekomst op basis van een ambitieus programma.

De verkiezingen zijn beëindigd op maandag 26 juni 2023. We wachten nu op de resultaten.

Over AADM

Stemmen: waarom op wie en hoe?

Informatiebronnen

Nieuwsberichten

Het programma van AADM

De Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM) lanceerde de afgelopen week met veel goesting haar volledige programma. Dit programma is gericht op zowel huisartsen, specialisten, haio’s als aso’s. 

LEES MEER


Wat is de link tussen Domus Medica en AADM?

Wie is AADM? Waarom maakt Domus Medica deel uit van deze alliantie? En waar staat Artsenbelang voor? Wij geven u een antwoord op deze drie vragen.

LEES MEER


AADM trapt met veel goesting campagne af voor de medische verkiezingen

De Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM) zal in juni deelnemen aan de medische verkiezingen! Een goede zaak, want zo hebben huisartsen en specialisten opnieuw de kans om hun stem via AADM te laten horen in de federale overlegorganen.

LEES MEER


 

Publicatie datum
05 mei 2023
Revisiedatum
27 jun 2023