ProGezondheid zoekt vrijwilligers

18 aug 2022

Op 25 juli lanceerden het Riziv en de FOD Volksgezondheid de testfase van ProGezondheid, een nieuw portaal dat op termijn MyRiziv zal vervangen. Wie al een blik wil werpen op de nieuwe portaalsite, kan zich voor 21 augustus opgeven als tester. 

De portaalsite MyRiziv wordt binnenkort vervangen door ProGezondheid. Op deze portaal, waarvan Riziv en Volksgezondheid op 25 juli de testfase lanceerden, zullen zorgverstrekkers contactgegevens kunnen doorgeven, het praktijkregister aanvullen en raadplegen en officiële documenten van Volksgezondheid en Riziv kunnen downloaden. Ook de bestaande functionaliteiten van MyRiziv worden overgenomen.  

Om ervoor te zorgen dat ProGezondheid op punt staat vooraleer het definitief wordt gelanceerd, zoekt het Riziv vijfhonderd zorgverstrekkers die het portaal willen testen. Vrijwilligers die zich opgeven voor 21 augustus zal worden gevraagd het ingeven van contactgegevens te testen. Dat neemt niet meer dan tien minuten in beslag. Vervolgens wordt het portaal en het praktijkregister in fases gelanceerd. Eind dit jaar krijgen alle zorgverstrekkers toegang tot het portaal. Alle functionaliteiten zullen moment echter nog niet beschikbaar zijn. de focus ligt in deze fase op het actualiseren van de contactgegevens van alle zorgverstrekkers. In de loop van 2023 worden alle functionaliteiten van het praktijkregister beschikbaar. Dat betekent echter geen eindpunt. Het portaal zal verder blijven evolueren. Zo denkt men concreet al aan het invoeren van een digitaal portfolio.

Filip Ceulemans