Huisapotheker voert campagne

Van 21 tot 26 september nodigt de campagne ‘Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!’ iedereen uit om een afspraak te maken met zijn huisapotheker om samen de inhoud van het eigen medicijnkastje te bekijken.

De huisapotheker zet zichzelf volgende week van 21 tot 26 september in de kijker door het aanbieden van een nieuwe en gratis dienstverlening: een check-up van het medicijnkastje van de patiënt. Medicijnkastjes bevatten vaak vervallen of ongeschikte geneesmiddelen of medicijnen waarvan de bijsluiter zoek is. Om die eruit te filteren bieden apothekers de mogelijkheid een afspraak te maken om de inhoud van het medicijnkastje onder de loep te nemen. 

Tijdens zo’n afspraak geeft de apotheker gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die zich in het medicijnkastje bevinden. Hij geeft tevens tips over het bewaren, sorteren en eventueel verwijderen van die producten en hij geeft aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van een medicijnkast. Het is de bedoeling iedereen een medicijnkastje te geven dat perfect is afgestemd op zijn noden, zodat men in alle veiligheid voor zichzelf kan zorgen in geval van alledaagse gezondheidskwaaltjes.
In totaal worden er 50 000 afspraken aangeboden die kunnen worden gemaakt op de website www.opmijngezondheid.eu

Filip Ceulemans