Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV)

Met externe begeleider - betalend

Uit prevalentiestudies blijkt dat vrouwelijke genitale verminking (VGV) meer en meer voorkomt in Vlaanderen. Momenteel verblijven meer dan 11 000 meisjes en vrouwen die een VGV ondergaan hebben in Vlaanderen en lopen meer dan 8600 meisjes in België het risico op een VGV (GAMS, 2018). 

Als huisarts sta je dicht bij de betrokken families en ben je goed geplaatst om een preventief gesprek aan te gaan over deze problematiek. Tijdens deze vorming wordt dieper ingegaan op het identificeren van de doelgroep en beweegredenen. Er worden handvaten op vlak van gespreksvoering besproken en aangereikt.

De inhoud kan verder afgestemd worden op basis van de noden van de LOK-groep. Deze LOK kan momenteel enkel digitaal aangevraagd worden.

Tijdsduur van de LOK: 2u.

Externe begeleiding: een spreker van GAMS België
Kostprijs: 150 € voor andere regio's. Gratis voor de regio's Antwerpen, Gent en Leuven.

 *Indien gewenst kan de spreker van GAMS bijgestaan worden door een referentiegynaecoloog.
In dat geval wordt de kostprijs €150 voor de regio’s Antwerpen, Gent en Leuven / €300 voor de andere regio’s. Te bespreken met de organisator van GAMS.

 

LET OP: aanvragen voor de regio's Antwerpen, Gent en Leuven --> uw aanvraag indienen door te klikken op onderstaande link:

LOK Vrouwelijke genitale verminking VGV - GRATIS voor regio's Antwerpen, Gent en Leuven

 

 

Publicatie datum