Opsporing van patiënten met osteoporose en fractuurrisico via het EMD

05 jul
Datum
5 juli 2022 20:00 – 21:00
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Webinar
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen werd aangevraagd

De inschrijvingen voor deze vorming zijn afgelopen.

 

De getrapte en gerichte vaccinatie voor COVID-19 heeft alle huisartsen vertrouwd gemaakt met het selecteren van patiënten met een kwetsbaarheid. Deze manier van werken kan ook voor andere gezondheidsthema's een meerwaarde zijn. Dr. Caroline Verdonck heeft zich verdiept in deze nieuwe vorm van gerichte preventie: populatiemanagement.  

Tijdens deze webinar vertelt ze over osteoporose als case voor populatiemanagement. De vergrijzing van de bevolking en het toenemende belang van preventieve geneeskunde maken dat u als huisarts meer geconfronteerd wordt met osteoporose en fractuurpreventie. Een proactieve aanpak en een goede screeningmethode zijn belangrijk om deze chronische botaandoening tijdig op te sporen en behandeling te starten nog vooraleer er fracturen optreden. 

Een combinatie van een aantal risicofactoren gaat gepaard met een hoog fractuurrisico. Een goede registratie van deze risicofactoren in het elektronisch medisch dossier (EMD) maken het mogelijk om tijdig patiënten op te sporen. Er kan een (automatische) zoekfunctie in het EMD worden gecreëerd die alle patiënten identificeert met één of meerdere risicofactoren voor fragiliteitsfracturen die u toelaat om sneller en gemakkelijker de diagnose te stellen. 

Dr. Caroline Verdonck, verbonden aan de UGent, zal tijdens deze webinar een praktische uiteenzetting geven over het gebruik van het EMD in de proactieve opsporing van patiënten met een hoog fractuurrisico. Tijdens de webinar zal er voldoende tijd worden voorzien voor praktische oefeningen alsook om vragen te stellen. 

Deze webinar is gratis en wordt georganiseerd in samenwerking met de firma Amgen.

 

Programma 

20u00 – 20u05: introductie

20u05 – 20u45: presentatie door dr. Caroline Verdonck (UGent) 

20u45 – 21u00: Q&A-sessie 

21u00: einde webinar  

 

Scientific Exchange SC-BEL-NP-00130