Webinar: Re-integratie van langdurig zieke werknemers: hoe aanpakken in de huisartsenpraktijk?

14 jan
Datum
14 januari 2021 20:30 – 22:30
Organisator
Domus Medica
Adres

Webinar
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen is aangevraagd

De inschrijvingen voor dit evenement zijn helaas al afgesloten. 

Sprekers

  • dr. Godewina Mylle, arbeidsarts
  • dr. Annemie Bonroy, adviserend arts medische directie CM Landsbond
  • dr. Peter Hoffman, huisarts en lid van kennisdomein huisartsenkringen

 

Tijdens dit webinar krijgt u de nodige uitleg vanuit de ervaring van een arbeidsarts, adviserend arts en huisarts. De sprekers worden aangevuld zodra we hiervan bevestiging ontvangen.

Hoe langer een werknemer afwezig blijft door gezondheidsproblemen, hoe moeilijker het wordt om opnieuw aan de slag te gaan. Toch willen de meeste werknemers opnieuw beginnen werken. De wetgever voorziet al sinds eind 2016 om die mensen te begeleiden bij hun terugkeer naar de werkvloer, via een re-integratietraject. Hoe verloopt dit in de praktijk? Hoe kan je als behandelend arts hier een rol in spelen? Wat zijn de mogelijke uitkomsten van zo een traject? Wat bepaalt of een traject slaagt of niet?

Er wordt vertrokken vanuit een wettelijk kader. Daarna worden praktijkcasussen besproken. Je patiënt heeft een burn-out, lage ruglast, een zware chronische aandoening, of herstelt van een operatie; wat zijn de mogelijkheden? Welke stappen kun je zelf ondernemen? Wat als je patiënt zelf een ontslag om medische redenen wilt? Bedoeling is dat iedereen op het einde weet welke de mogelijkheden zijn tot herinschakelen van hun patiënten op hun huidig of ander werk en hoe ze de arbeidsarts of adviserend arts van hun patiënt kunnen vinden en hiermee in overleg kunnen treden.