Train-the-trainer sessie: Breng meer beweging in uw praktijk

18 apr
Datum
18 april 2024 20:00 – 21:30
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen is voorzien
Inschrijven voor deze activiteit

Als huisarts speel je een belangrijke rol in het aanmoedigen van patiënten om meer te bewegen. In onze LOK-sessie "Breng meer beweging in uw praktijk" behandelen we verschillende aspecten om beweging te integreren in uw dagelijkse praktijk. Leer hoe u beweging bespreekt met uw patiënten, van een kort advies tot het opstellen van een beweegvoorschrift of doorverwijzing naar andere zorgverleners. Ontdek de methodiek van 'Bewegen Op Verwijzing' en leer hoe u effectief samenwerkt met Bewegen Op Verwijzing-coaches. We delen praktische tips over doorverwijzingen, het opstellen van verwijsbrieven en meer. Of u in de regio al ervaring heeft met Bewegen Op Verwijzing of er net mee wilt beginnen, het lokpakket biedt waardevolle inzichten. Met casuïstiek illustreren we hoe Bewegen Op Verwijzing past binnen het bredere scala van wat huisartsen kunnen doen om beweging te stimuleren.
 
Deze sessie zal de begeleider klaarstomen om een interactieve verdiepende LOK-sessie te behandelen rond het thema ‘beweging in de praktijk’ aan de hand van het draaiboek.
Na het volgen van deze sessie kan het aanbod in de eigen en/of andere LOK worden besproken. Voor de begeleiding van de eerste 14 LOK sessies is een ereloon voorzien van 250 euro.

Accreditering

Accreditering voor het volgen van de sessie (1,5 CP Algemene geneeskunde)

Info LOK-vergadering

Deze LOK is tot stand gekomen dankzij de ondersteuning van VIVEL en Gezond Leven en zal worden gepresenteerd door Luc Lipkens, Senior stafmedewerker Bewegen bij Gezond Leven.