Samenwerken in de zorg voor patiënten met osteoporose en valrisico

13 okt
Datum
13 oktober 2022 20:00 – 21:00
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen wordt aangevraagd
Inschrijven voor deze activiteit

Inhoud

Door de vergrijzing van de bevolking zal u als huisarts meer en meer geconfronteerd worden met de chronische, invaliderende aandoening osteoporose. Mensen met osteoporose lopen een groot risico op breuken, die langdurige functionele gevolgen hebben voor de patiënt, waardoor fractuurpreventie dan ook van groot belang is. Een proactieve multidisciplinaire aanpak is essentieel om deze chronische botaandoening tijdig op te sporen en een multifactoriële behandeling te starten om fracturen te voorkomen. 

Osteoporosemanagement omvat immers naast diagnose en farmacologische behandeling verschillende andere invalshoeken zoals valpreventie, voedingsadvies en bewegingsadvies. Om de aanpak, behandeling en opvolging van patiënten met osteoporose te optimaliseren is een goede samenwerking tussen zorgverstrekkers binnen de eerste lijn, en tussen eerste en tweede lijn dan ook noodzakelijk.  

Dr. Caroline Verdonck, verbonden aan de UGent en gespecialiseerd in populatiemanagement bij osteoporose, en Dr. Sandor van Bijsterveld, huisarts, zullen tijdens deze webinar een uiteenzetting geven omtrent de praktische uitwerking van multidisciplinaire samenwerking voor het osteoporosemanagement van verschillende risicogroepen. Tijdens de webinar zal voldoende tijd voorzien worden om vragen te stellen via de moderator van de webinar. 

Programma

20u00-20u05: Introductie door Prof Dr Dirk Avonts (moderator) 

20u05-20u45: Presentatie door Dr Caroline Verdonck (UGent) en Dr Sandor van Bijsterveld 

20u45-21u00: Q&A sessie 

21u00: Einde webinar  

 

Deze webinar is gratis en vindt plaats in samenwerking met onze partner Amgen. Accreditering wordt aangevraagd.

SC-BEL-NP-00132