Preventie en re-integratie van langdurige arbeidsongeschikte patiënten

23 mrt
Datum
23 maart 2023 20:00 – 22:00
Organisator
Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie is goedgekeurd

(nieuwe wetgeving re-integratie en consequenties voor de praktijkvoering)

De inschrijvingen voor deze webinar zijn afgesloten.

Inhoud

Tijdens dit webinar krijgt u de nodige uitleg vanuit de ervaring van een arbeidsarts, adviserend arts en huisarts.

Hoe langer een werknemer afwezig blijft door gezondheidsproblemen, hoe moeilijker het wordt om opnieuw aan de slag te gaan. Toch willen de meeste werknemers opnieuw beginnen werken. De wetgever voorziet al sinds eind 2016 om die mensen te begeleiden bij hun terugkeer naar de werkvloer en eind 2022 werd deze wetgeving aangepast om re-integratie te bevorderen. Hoe verloopt dit in de praktijk? Hoe kan je als behandelend arts hier een rol in spelen? Wat zijn de mogelijke uitkomsten van zo een traject? Wat bepaalt of een traject slaagt of niet?

Programma

Er wordt vertrokken vanuit een wettelijk kader. Daarna worden praktijkcasussen besproken. Je patiënt heeft een burn-out, lage ruglast, een zware chronische aandoening, of herstelt van een operatie; wat zijn de mogelijkheden? Welke stappen kun je zelf ondernemen? Wat als je patiënt zelf een ontslag om medische redenen wilt? Wat gebeurt er als de werkgever een traject opstart voor jouw patiënt?

Bedoeling is dat iedereen op het einde weet welke de mogelijkheden zijn tot herinschakelen van hun patiënten op hun huidig of ander werk en hoe ze de arbeidsarts of adviserend arts van hun patiënt kunnen vinden en hiermee in overleg kunnen treden.

Sprekers

  • Dr. Anne-Marie Bonroy, Adviserend arts Medische directie CM Landsbond
  • Dr. Bieke Claesen, Manager medisch toezicht Liantis
  • Dr. Peter Hoffman, huisarts
  • Dr. Wim Verhoeven, huisarts