Plaats van nieuwe medicatie en beweging bij patiënten met obesitas

13 sep
Datum
13 september 2022 20:00 – 21:00
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Webinar
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen wordt aangevraagd

De inschrijvingen voor deze webinar zijn helaas afgesloten.

Uit cijfers van Sciensano blijkt dat vandaag meer dan 15% van de volwassen bevolking lijdt aan obesitas. Welke patiënten met obesitas kunt u als huisarts in de eerste lijn begeleiden? Wie heeft baat bij een verwijzing naar de tweede lijn? En waarom moeten patiënten met obesitas meer bewegen?

Prof. dr. Eveline Dirinck (endocrinoloog UZA) is gespecialiseerd in de behandeling van obesitas en vertelt u graag meer over de medische aanpak van obesitas. Wat is momenteel gekend over de pathofysiologie van obesitas en hoe grijpen diverse medicamenteuze interventies daarop in? Tijdens haar presentatie deelt ze ook praktische tips en tricks aan de hand van de nieuwe flowchart 2022 (BASO & eetexpert).

Tijdens het tweede deel van de webinar staat prof. Dirk Vissers (fysiotherapeut UZA) stil bij het bewegingsaspect. Vormt meer bewegen de sleutel tot succes voor patiënten met obesitas? Welke actieve levensstijl is aangewezen? Naast het antwoord op deze vragen, bespreekt Prof. Vissers ook het belang van multidisciplinaire samenwerking en vertelt hij wat een kinesist kan betekenen voor personen met obesitas en een sedentair leven.

We beëindigen deze webinar met een boeiende Q&A-sessie onder leiding van prof. dr. Dirk Avonts, zodat u de mogelijkheid heeft om vragen te stellen aan de sprekers.

Deze webinar is gratis en vindt plaats in samenwerking met onze partner Novo Nordisk. Accreditering wordt aangevraagd.

Sprekers

  • Endocrinoloog UZA Prof. dr. Eveline Dirinck
  • Fysiotherapeut UZA Prof. Dirk Vissers
  • Huisarts / moderator DM Prof. Dirk Avonts 

Programma

20.00u – 20.05u: introductie webinar
20.05u – 20.25u: presentatie dr. Dirinck
20.25u – 20.45u: presentatie prof. Vissers
20.45 – 21.00u: Q&A-sessie
21.00u: einde webinar