Omtrent het overlijden. Achter de schermen bij de begrafenisondernemer

23 sep
Datum
23 september 2021 15:00 – 17:00Toevoegen aan kalender 2021-09-23 13:00:00 2021-09-23 15:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Schoonselhof – Aula Chrysant
Jules Moretuslei 2
2610 Antwerpen
België

bekijk in Google Maps
Prijs
€30
Inschrijven voor deze activiteit

Een overlijden gaat gepaard met heel wat praktische en administratieve zaken. Heel wat formaliteiten moeten in orde worden gebracht. Mensen krijgen vaak veel steun van een begrafenisondernemer om alles te regelen en juist geïnformeerd te worden. Maar wat is precies de rol van een begrafenisondernemer? Rudi Vercauteren van Verstraeten Uitvaartzorg zal tijdens deze namiddag naast deze praktische zaken ook info geven over waar een overledene opgebaard kan worden en alle mogelijke wijzen van begraven en cremeren. Wat gebeurt er precies bij begraven en hoe verloopt het crematieproces? Wat gebeurt er met de overledene vanaf het moment dat hij wordt opgehaald door de begrafenisondernemer? Er zal ook worden stilgestaan bij ervaringen en mogelijkheden van groeten, lijktooi, cultuurverschillen en welke nieuwe tendensen begrafenisondernemers zien.
Het Schoonselhof is een zeer gekende begraafplaats en vormt de perfecte locatie voor deze themanamiddag.

DATUM

Donderdag 23 september 2021
15.00 – 17.00 uur + aansluitend rondleiding

Welkom vanaf 14.45 uur. Het infomoment start om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Daarna krijgen de geïnteresseerden nog een korte wandeling/rondleiding aangeboden door het Schoonselhof (indien de weersomstandigheden dit toelaten).

SPREKER

Rudi Vercauteren - Verstraeten Uitvaartzorg B.V.

DOELGROEP

Voor alle geïnteresseerden

LOCATIE

Schoonselhof – Aula Chrysant – Ingang en parking aan de hoek van de Legerstraat en de Jules Moretuslei in Wilrijk

PRIJS

€30

Het inschrijvingsgeld kan niet worden terugbetaald.

Na uw inschrijving ontvangt u een e-mail met daarin een QR code. Druk deze mail met QR code af en neem deze mee of toon uw smartphone bij het binnenkomen. Wij scannen deze code om uw aanwezigheid te bevestigen.

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 20 september 2021.

ORGANISATIE

Palliatieve Hulpverlening Antwerpen