MFO: Farmacotherapeutische aanpak van chronisch hartfalen

13 sep
Datum
13 september 2022 20:15 – 21:45
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

KAVA Congrescentrum
Consciencestraat 41
2018 Antwerpen
België

bekijk in Google Maps
Prijs
gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen wordt aangevraagd
Inschrijven voor deze activiteit

 Farmacotherapeutische aanpak van chronisch hartfalen

Recent kwam een nieuwe Europese richtlijn uit voor de behandeling van chronisch hartfalen. Tijdens het eerste deel van deze interactieve avond focust cardioloog Dr. Prihadi op deze richtlijn en de plaats van de verschillende geneesmiddelenklassen bij chronisch hartfalen. Tevens wordt er ingegaan op de belangrijkste farmacotherapeutische aandachtspunten en worden er concrete tips gegeven over hoe je de farmacotherapie bij hartfalen kan optimaliseren. Tijdens het tweede deel van de avond, wordt er ingegaan op de praktische aanpak van hartfalen in de eerstelijn.

Dr. Miek Smeets geeft toelichting over het multidisciplinair zorgpad en Dr. Apr. Sara Desmaele bespreekt de mogelijkheden en voordelen van het Medisch-Farmaceutisch Overleg (MFO). Na de voordracht is er voldoende tijd om, met een glaasje in de hand, contact te leggen met collega’s-artsen, -apothekers en -specialisten uit de buurt. Op die manier ben je helemaal klaar om lokaal zelf aan de slag te gaan!

Deze opleiding wordt u aangeboden door KAVA i.s.m. Domus Medica.

Sprekers

  • Cardioloog Dr. Edgard Prihadi
  • Huisarts Dr. Miek Smeets
  • Apotheker Sara Desmaele

Opvolgsessie

Deze live opleiding wordt op 27/09/2022 vervolledigd met een online train-the-trainer sessie waar de beschikbare materialen en de praktische organisatie voor het lokaal Medisch Farmaceutisch Overleg over hartfalen worden toegelicht.

Voor meer informatie en inschrijving: zie Train-the-trainer MFO: Hartfalen | Domus Medica 

https://www.domusmedica.be/vorming/agenda/train-trainer-mfo-hartfalen