Meer gezondheidskansen voor jonge kinderen

02 dec
Datum
2 december 2022 11:00 – 13:00
Organisator
Andere organisatie
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Aangevraagd
Inschrijven voor deze activiteit

NIEUWE WETENSCHAPPELIJKE INZICHTEN UIT DE PRAKTIJK

Opgroeien helpt het recht op kansrijk opgroeien te realiseren voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel. Met onze eigen dienst- en hulpverlening en samen met partners ondersteunen we kinderen, jongeren en hun gezinnen. Opgroeien erkent, subsidieert en ondersteunt bovendien voorzieningen die zorg en hulp bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen. De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp tot de begeleiding van jongeren die delicten plegen.

Op dit eerste online symposium delen we enkele van onze wetenschappelijke inzichten over de preventieve gezinsondersteuning binnen Kind en Gezin en geven we jullie enkele praktische tips over de zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte.

Tijdens dit symposium wordt onze moderator bijgestaan door huisarts Dr. Bram Spinnewijn en kinderarts Dr. Hilde Van Hauthem. Samen reflecteren ze hoe het aanbod van Kind en Gezin aansluit bij de dagelijkse taken als huisarts en kinderarts.

Programma

Moderator: Maaike Deschoemaeker, adviserend arts Opgroeien

  • 11 uur Verwelkoming door Katrien Verhegge, leidend ambtenaar Opgroeien
  • 11.10 uur Het zindelijkheidsproces bij jonge kinderen ondersteunen: wat denken en doen ouders en opvangvoorzieningen? - Marije Reidsma, wetenschappelijk medewerker HIVA–KU Leuven
  • 11.40 uur De zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsnood uit de doeken gedaan - Kristel Boelaert en Annaël Duyck-Leman, adviserend artsen Opgroeien
  • 12.10 uur Omgaan met koorts bij jonge kinderen, in de opvang en thuis - Bart Van Overmeire, adviserend arts Opgroeien
  • 12u30 Infant Mental Health, focus op de allerkleinsten - Binu Singh, kinder- en jeugdpsychiater UPC KU Leuven
  • 13 uur Einde

Locatie: Het Sinterklaassymposium gaat online door. Enkele dagen voor het symposium ontvang je een link om deel te nemen.

Doelgroep: Huisartsen, kinderartsen, CLB-artsen,…

Inschrijven: Schrijf je in met deze link

Kostprijs: Gratis

Vragen: Heb je een vraag over een van de onderwerpen die aan bod komen? Laat ze dan hier achter, ten laatste op 15 november.

Accreditering: Aangevraagd

Meer weten: www.kindengezin.be - www.opgroeien.be