Hoe start je een valkliniek? Het voorbeeld van UZ Leuven

05 okt
Datum
5 oktober 2023 12:00 – 18:00
Organisator
Andere organisatie
Adres

Park Inn Hotel (Leuven station)
Martelarenlaan 36
3010 Leuven
België

bekijk in Google Maps
Prijs
€195.00
Accreditatie
Accreditatie voor artsen, kinesitherapeuten en ziekenhuisapothekers werd aangevraagd.
Inschrijven voor deze activiteit

Organisatie: KU Leuven / UZ Leuven

Hoe start je een valkliniek?

Maar liefst één op de drie thuiswonende ouderen en één op de twee bewoners van woonzorgcentra valt jaarlijks. De gevolgen van een val zijn ernstig en kunnen onder andere gepaard gaan met breuken, kneuzingen en verstuikingen, valangst, depressie, sociale isolatie en hoge zorgkosten. In sommige gevallen is de valproblematiek te complex om enkel binnen het multidisciplinaire thuiszorgteam aan te pakken. In dat geval is doorverwijzing naar een gespecialiseerd valpreventiecentrum zoals bijvoorbeeld een valkliniek of een dagziekenhuis geriatrie noodzakelijk.

Maar hoe organiseer je zo’n valkliniek? Wanneer verwijs je door? Welke disciplines zijn betrokken en wat is hun concrete rol en inbreng? Welke evaluaties worden uitgevoerd en hoe uitgebreid moeten die zijn? Hoe stel je een concreet multidisciplinair advies op en hoe wordt dit aan het thuiszorgteam gecommuniceerd? Wat is een valcoach en wat kan zijn/haar rol zijn in de thuiszorg? En vooral: hoe betrek je de oudere en zijn naaste omgeving in de zorgplanning?

Deze studienamiddag biedt inzicht in de organisatie en uitbouw van een valkliniek. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van wetenschappelijke inzichten, jarenlange praktijkervaring, concrete tips en tricks, alsook bespreking van patiënten casussen.

Programma

Het gedetailleerd programma vindt u hier
Accreditatie voor artsen, kinesitherapeuten en ziekenhuisapothekers werd aangevraagd. 

Lesgevers

Prof. dr. Koen Milisen (KU Leuven / UZ Leuven), Mevr. Evelyn Van Cleynenbreugel (UZ Leuven), Dr. Liesbeth Vander Weyden (UZ Leuven), Mevr. Sara Bauwens (UZ Leuven), Mevr. Lesley Marcoen (UZ Leuven), Mevr. Marie-Zoë Jacobs (UZ Leuven), Mevr. Inne van Gastel (UZ Leuven), Apr. Karolien Walgraeve (UZ Leuven), Mevr. Caroline Delvaux (Christelijke Mutualiteit).

Coördinatie: Prof. dr. Koen Milisen, KU Leuven en UZ Leuven

Inschrijvingen

Klik hier om te registreren!

Datum: Donderdag 5 oktober (14u-18u)
Locatie: Park Inn Hotel (Leuven station)
Prijs: € 195

Gelieve steeds het e-mailadres van de deelnemer zelf te gebruiken. De inschrijving is pas definitief na betaling. U ontvangt een e-mail met bewijs van betaling zodra we het registratiegeld ontvangen hebben.

De prijs voor de opleiding bedraagt € 195 per persoon (incl. didactisch materiaal, broodjeslunch, drank en getuigschrift). 
Wij aanvaarden ook betalingen via KMO-portefeuille. Gelieve in dit geval eerst een factuur aan te vragen (instructies bij registratie) en te vermelden dat u wenst via KMO-portefeuille te betalen. 

Op de VLAIO-website vindt u meer informatie over het verder verloop.

Voor uw aanvraag zal u volgende gegevens nodig hebben: 
- DV-nummer: DV.O102899
- Thema “innovatie” aanduiden 

Annuleringsvoorwaarden

U kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de opleiding uw inschrijving annuleren. Hiervoor stuurt u een e-mail naar accentvv@kuleuven.be. Het registratiegeld, met afhouding van 10% voor administratie- en verwerkingskosten, zal worden teruggestort. Annuleert u later, dan is er geen terugbetaling meer mogelijk.