Het oprichten van een netwerkpraktijk: een structurele oplossing voor de toenemende zorgvraag in de eerste lijn?

20 apr
Datum
20 april 2023 20:00 – 21:00
Organisator
Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Leden (gratis) - niet-leden (€25)
Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd

De inschrijvingen voor deze webinar zijn afgesloten.

Inhoud

De huisartsen staan voor heel wat uitdagingen de komende jaren. Er is een toenemende zorgvraag en een verhoogde uitstroom van huisartsen. Als we ons organiseren in een netwerkpraktijk, kunnen we dan efficiëntere zorg leveren?

In deze webinar gaan we dieper in op deze organisatievorm: wat is een netwerkpraktijk, wat zijn de voor- en nadelen van een netwerkpraktijk en hoe richt men dit op?

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bekijken we hoe een netwerkpraktijk nu en in de toekomst een plaats in eerstelijnszorg kan innemen.

Doelgroep

Deze webinar is gericht op huisartsen en haio's die op zoek zijn naar meer informatie over en inspiratie om op andere manier samen te werken om de continuïteit van zorg te blijven garanderen. 

Ook praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners, ... zijn welkom. 

Spreker

Deze webinar kwam tot stand in samenwerking met het Expertisedomein Praktijkorganisatie, via een bevraging bij verschillende verschillende netwerkpraktijken en via een focusgroep met huisartsen werkzaam in een netwerkpraktijk. 

Spreker: dr. Benjamin Lybaert (lid Expertisedomein Praktijkorganisatie)

Moderator: dr. Marieke Geijsels (senior-arts Expertisedomein Praktijkorganisatie) & Emma Van Parys (Expertisedomeinverantwoordelijke Praktijkorganisatie)