GPMeethink: Bewegingsstelsel in de eerste lijn FAQ

27 mei
Datum
27 mei 2021 19:30 – 21:30Toevoegen aan kalender 2021-05-27 17:30:00 2021-05-27 19:30:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Jong Domus
Adres

WEBINAR
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditatie voor artsen is aangevraagd
Inschrijven voor deze activiteit

Opgelet, deze vorming is bijna volzet!

Het doel van vanavond is kennis verspreiden over praktische aanpak van veelvoorkomende problemen (inzake bewegingsstelsel) in de eerste lijn. We  willen de anderhalve lijn promoten: huisarts versterken in beleid en gerichte doorverwijzingen naar correcte 2e of 3e lijn.
We zullen casussen zien die betrekking hebben op het bovenste lidmaat en de wervelzuil.
Het multidisciplinaire team zal ons hierbij begeleiden.Een kennismaking met het team:

  • dr. Michiel Cromheecke

Afgestudeerd als orthopedisch chirurg aan de Ugent en 2020. Hij heeft zich specifiek verder bekwaamd in hand - en schouderchirurgie. Hij behaalde als een van de eersten het Belgische Hand Certificaat (BHSC) in een tweejarige opleiding en doorliep verder fellowships in AZ Monica en internationale referentiecentra voor schouderchirurgie in Lyon en SOS mains te Reims. Hij is tevens de Belgische afgevaardigde voor de YEHS (Young European Hand Society). Momenteel werkt hij in de gerenommeerde Del Piñal. Hij start in augustus 2021 als staflid te AZ Maria Middelares bij TeaMM∞Ortho.

  • dr. Pieter-Bastiaan De Keyzer

Afgestudeerd als orthopedisch chirurg aan de VUB in 2020 met een voorliefde voor schouder- en handpathologie. Hij is gestart als staflid te AZ Maria Middelares januari 2022 bij TeaMM∞Ortho. Momenteel fellow te AZ Monica. Next stop Parijs voor subspecialisatie congenitale handafwijkingen.

  • dr. Peter Roman

Afgestudeerd als arts fysische geneeskunde en revalidatie. Sinds september 2020 vervoegt hij het team in AZ Maria Middelares. Hij doe poliklinische activiteiten, is actief in het sportmedisch centrum en de spine unit.

  • dr. Louis Van Praet

Afgestudeerd als reumatoloog. Hij is diensthoofd reumatologie AZ St. Jan Brugge. Daarnaast ook consulent te AZ Groeninge Kortrijk. Als interessegebied heeft hij hoofdzakelijk inflammatoir gewrichtslijden, systeemziekten en osteoporose.

 

  • dr. Anthony Dheere - dr. Glenn Boulanger - dr Madieke Maseman - dr Joke Versmissen

huisarts - Jong Domus team - moderatoren