De perfecte match bij respiratoire aandoeningen: hoe kiest u de juiste inhalator voor de juiste patiënt?

25 okt
Datum
25 oktober 2022 20:00 – 21:00
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Online
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Gratis
Accreditatie
Accreditering voor artsen wordt aangevraagd
Inschrijven voor deze activiteit

Hoe kies ik de juiste inhalator voor mijn patiënten? 

Er bestaan heel wat richtlijnen en schema’s om het juiste product te kiezen voor inhalatie bij de behandeling van astma en COPD, maar er is veel minder aandacht voor de ‘verpakking’ van het geneesmiddel: het inhalatiesysteem. Nochtans is een essentieel onderdeel van een succesvolle therapie om de juiste ‘match’ te vinden tussen de inhalator en de karakteristieken en de noden van de individuele patiënt.

Wanneer zijn droogpoederinhalatoren aangewezen? Wanneer een puffer? En, is er nog plaats voor een aerosoltoestel? Om artsen hierbij te ondersteunen ontwikkelde een multidisciplinair team een patiëntgericht algoritme met bijhorende tool die toelaat om op een eenvoudige manier de perfecte match te kiezen voor elke patiënt.

Al deze praktijkrelevante vragen krijgen een onderbouwd antwoord tijdens de webinar op dinsdag 25 oktober. Mathias Leys heeft als longarts in AZ Groeninge veel klinische ervaring met inhalatietherapie en kan vanuit zijn praktijkervaring antwoorden op concrete vragen die zich aandienen. Heeft u zo’n vraag vanuit de praktijk? Aarzel niet om ze nu al door te geven. Dan komt ze terecht bij Mathias Leys en kan hij de informatie verwerken tijdens zijn presentatie. Uiteraard is er tijdens de webinar ruim de mogelijkheid om vragen, opmerkingen en reflecties via de chat door te geven, die dan tijdens de afsluitende dialoog aan bod zullen komen.

Deze webinar is gratis en wordt aangeboden in samenwerking met onze partner Chiesi. Accreditering wordt aangevraagd.

Sprekers & moderator

Dr. Mathias Leys longarts AZ Groeninge

Prof. Dr. Dirk Avonts als moderator

Programma 

20.00u-20.05u: Introductie webinar  

20.05u-20.45u: Presentatie Dr. Mathias Leys 

20.45u-21.00u: Q&A sessie 

21.00u: Einde webinar