Bijscholing 'mHealth, de toekomst in gezondheidszorg?'

30 nov
Datum
30 november 2022 13:00 – 18:00
Organisator
Andere organisatie
Adres

UHasselt - Campus Diepenbeek
Agoralaan gebouw D
3590 Diepenbeek
België

bekijk in Google Maps
Prijs
De deelnameprijs bedraagt € 75 incl. BTW. UHasselt bachelor- en masterstudenten en UHasselt doctorandi betalen € 50 incl. BTW.
Accreditatie
Accreditatie voor kinesitherapeuten (Pro-Q-Kine) is in aanvraag.
Inschrijven voor deze activiteit

Hands-on workshops

Bijscholing • 4 uur • Nederlandstalig 


Het gebruik van mobiele apparaten neemt toe in de verschillende dagelijkse activiteiten. Ook in de gezondheidszorg is er een nieuwe plaats voor deze ontwikkelingen, onder meer met mHealth.

mHealth staat voor het gebruik van mobiele telefoons en andere draadloze technologieën met een softwaretoepassing in de medische zorg. mHealth is immens populair voor preventie van aandoeningen of het promoten van een gezonde levensstijl. Maar mHealth kan ook een oplossing bieden voor de behandeling en monitoring van beperkingen ten gevolge van verschillende aandoeningen.

De ontwikkelingen en interesse in dit domein staan niet stil. Ook binnen de revalidatie en gezondheidswetenschappen worden verschillende projecten met mHealth in het leven geroepen. Maak in deze workshops kennis met verschillende mHealth toepassingen, leer de mogelijkheden kennen en probeer zelf het ontwerpen of evalueren van een mHealth toepassing uit.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, ergotherapeuten, artsen, software ontwikkelaars, beleidsmakers, onderzoekers en gezondheidsmedewerkers met interesse in mHealth.

Datum en tijdstip

Deze bijscholing zal doorgaan op woensdag 30 november 2022.

 • 13.00 uur Onthaal en registratie
 • 13.30 uur Aanvang bijscholing
 • 18.00 uur Voorziene einde

Programma

Tijdstip

Programma

13.00 uur

Onthaal en registratie

13.30 uur

'De mogelijkheden, uitdagingen en toekomst van mHealth'
door prof. dr. Annick Timmermans

14.30 uur

Pauze & verplaatsing naar workshop I

 

14.50 uur

Workshop I (parallelle sessies)

16.20 uur

Pauze & verplaatsing naar workshop II

16.30 uur

Workshop II (parallelle sessie)

 

18.00 uur

Voorziene einde

De workshops zullen georganiseerd worden als parallelsessies in kleinere groepen. Het aantal deelnemers per workshop wordt beperkt tot 20 personen.

Bij de inschrijving moet u een voorkeursvolgorde aangeven. Op basis van uw voorkeuren en het moment van inschrijven wordt u toegewezen aan 2 workshops.

 • Workshop 'Aan de slag met de EXPERT-tool'
  door dr. Felipe Machado (UHasselt) en Tin Gojevic (UHasselt) • Engelstalig

  Richtlijnen snel toepassen in de zorg van personen die kampen met (een verhoogd risico op) cardiovasculaire aandoeningen? Iedereen weet dat dit niet makkelijk is. In EXPERT-tool worden Europese richtlijnen (EAPC/ESC) op een makkelijke en snelle manier beschikbaar gemaakt. Ontdek de kenmerken die van de EXPERT-tool een geavanceerd aanbevelings- en trainingssysteem maken voor het voorschrijven van oefeningen aan patiënten met cardiovasculaire en metabole aandoeningen. Werk met vooraf geselecteerde casussen en voel je zeker vrij om zelf casussen mee te nemen. Samen gaan jullie op zoek naar het aanbevolen oefenprogramma.
   
 • Workshop 'Physitrack'
  door Debby Wolfs (Physitrack) 

  Kom tijdens deze workshop meer te weten over de commerciële toepassing Physitrack.
  Physitrack is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier voor digitale gezondheidszorg en biedt een oplossing voor zorg op afstand. Deze inmiddels veelvuldig gebruikte toepassing ondersteunt de reis van je cliënt bij elke stap en is een compleet systeem gericht op de betrokkenheid van de revalidant. De toepassing biedt aan de patiënten de mogelijkheid om tijdens het oefenen kristalheldere, volledig gesproken oefenvideo's te kunnen beluisteren via PhysiApp of via web. Met de applicatie kan de zorgverlener oefeningen, oefenprogramma’s, voorlichting en andere content klaarzetten voor de cliënt en heeft real time inzicht in de voortgang. 
   
 • Workshop 'De eerste stappen naar het ontwerpen van een mHealth toepassing'
  door Prof. dr. Karin Coninx (UHasselt) en Wald Habets (UHasselt)

  In deze workshop krijg je de kans om samen te werken met experts binnen het domein van human-computer interaction en eHealth ontwikkelingen. Tijdens deze workshop volg je een initiatie die je inzicht geeft in de stappen die gezet worden bij het ontwerp en de ontwikkeling van een mHealth toepassing. Ook krijg je aandachtspunten mee voor de evaluatie van dergelijke toepassingen. Je zal aan de hand van een eenvoudige opdracht en feedback zelf kunnen ervaren welke uitdagingen er zijn bij het ontwerp en de evaluatie van een mHealth app/interface. 
   
 • Workshop 'mhealth voor evaluatie en training van motorisch-cognitieve dubbel-taken'
  door Prof. dr. Peter Feys (UHasselt) en Mieke D’Hoogde (UHasselt) 

  Kom tijdens deze workshop te weten hoe je met de CMI-APP een evaluatie doorvoert en een training opstelt voor de verbetering van cognitieve dubbeltaken.

  Veel activiteiten van het dagelijks leven vergen het uitvoeren van een zogenaamde dubbel-taken.
  Dubbel-taken kan gedefinieerd worden als de gelijktijdige uitvoering van twee taken die onafhankelijk van elkaar kunnen worden uitgevoerd en die verschillende doelen hebben.
  De CMI-APP is een applicatie ontwikkeld voor de evaluatie en training van dubbele taken met betrekking tot cognitief-motorische interferentie bij mensen met multiple sclerose maar is ook toepasbaar bij andere doelgroepen. We stellen meerdere tablets ter beschikking voor zelfervaring.

Praktisch

Het is nodig dat iedere deelnemer een eigen laptop en smartphone meebrengt om te gebruiken tijdens de workshops.

Locatie

 • Campus Diepenbeek, gebouw D
 • Vlot bereikbaar met de trein, de fiets, de bus en auto
 • Op 20 min. fietsen van centrum Hasselt

Inschrijvingsgeld

De deelnameprijs bedraagt € 75 incl. BTW.
UHasselt bachelor- en masterstudenten en UHasselt doctorandi betalen € 50 incl. BTW.

Accreditatie

Accreditatie voor kinesitherapeuten (Pro-Q-Kine) is in aanvraag.

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven.