BelRAI en de rol van de huisarts: een antwoord op veel gestelde vragen uit het veld

21 jun
Datum
21 juni 2023 12:30 – 14:30
Organisator
In samenwerking met Domus Medica
Adres

Webinar
0000 Bij u thuis
België

bekijk in Google Maps
Prijs
https://www.zorg-en-gezondheid.be/inschrijving-webinar-belrai-voor-artsen
Accreditatie
Accreditering werd aangevraagd
Inschrijven voor deze activiteit

Organisatie: Zorg en Gezondheid samen met de FOD Volksgezondheid en het RIZIV 
Deze webinar komt in aanmerking voor accreditering dankzij een samenwerking met Domus Medica.

De Vlaamse Regering kiest ervoor om stapsgewijs het BelRAI-instrumentarium te implementeren in verschillende sectoren van welzijn en gezondheid. De instrumenten brengen het functioneren en de zorgnoden van een persoon met een zorg - en ondersteuningsnood op een gestandaardiseerde en gestructureerde wijze in beeld, telkens op maat van de specifieke context. 

Een (huis)arts is een sleutelfiguur bij de opvolging van patiënten, zowel binnen de thuiszorg als de residentiële ouderenzorg. Daarom organiseren de Vlaamse en federale overheid op woensdag 21/06/2023 van 12u30-14u30 een webinar over BelRAI. De bedoeling van deze webinar is om u enerzijds informatie te geven over de manier waarop BelRAI de opmaak van een zorgplan voor uw patiënt kan faciliteren en hoe dit instrument de kwaliteit in bijvoorbeeld een woonzorgcentrum kan ondersteunen, en anderzijds welke rol u hierin kan opnemen. Daarnaast willen we ingaan op enkele concrete vragen die op dit moment vanuit de praktijk komen. Tijdens de webinar zullen we ook enkele huisartsen laten getuigen over de meerwaarde van BelRAI binnen de praktijkvoering. 

Het doel van deze webinar is u kennis bij te brengen. Hiervoor werd accreditering aangevraagd (voor artsen). De webinar kan ook nadien nog bekeken worden, maar dan zonder accreditering. 

U kunt zich inschrijven tot en met 16/06/2023 via deze link: www.zorg-en-gezondheid.be/inschrijving-webinar-belrai-voor-artsen. Op 19/06/2023 ontvangen alle deelnemers de link voor de webinar. 

Opgelet: Vergeet uw instellingen niet aan te passen zodat uw naam zichtbaar is bij het aanmelden en tijdens de webinar. Indien wij uw identiteit niet kunnen verifiëren, zullen wij u niet kunnen accrediteren. In de screenshot hieronder ziet u hoe u ervoor kan zorgen dat u zich niet anoniem aanmeldt. 

 

We kijken ernaar uit om u (digitaal) te ontmoeten op 21/06/2023.

Met vriendelijke groet,
Namens het Agentschap Zorg en Gezondheid