Openpraktijkendag 2022

9. Medinet BeZaLiSt

Binnen onze praktijk staat de patiënt centraal. We bekijken mensen niet alleen medisch, maar wel in hun totale leefwereld met hun familie, omgeving, werk en interesses. Om hen te kunnen ondersteunen in alle uitdagingen van het leven, bestaat ons team uit vijftien zorgverleners uit verschillende disciplines. Elke zorgverlener helpt de patiënt verder vanuit haar expertise, maar we werken ook intensief samen en overleggen op regelmatige basis om zo een wetenschappelijke én persoonlijk onderbouwde zorg voor de patiënt te bekomen. Tot ons netwerk behoren niet alleen de zorgverleners in huis, maar we werken ook samen met kinesisten, thuisverpleegkundigen, psychologen, diëtisten, ondersteuners, enzovoort.

De verpleegkundigen in onze praktijk volgden bovendien het postgraduaat ‘verpleegkundige in de huisartsenpraktijk’, een opleiding die aansluit bij het veranderende zorglandschap. De verpleegkundigen ondersteunen zo de huisartsen op een autonome wijze met de nodige verantwoordelijkheid bij het behandelen, begeleiden en verzorgen van een patiëntenpopulatie met een complexe en steeds evoluerende zorgvraag. Een zorgvraag die zo interdisciplinair en transmuraal wordt beantwoord.

We werken al enkele jaren volgens het forfaitaire betalingssysteem. Bij de oprichting van de praktijk vestigden we ons op één locatie in Berendrecht, door de snelle groei van het patiëntenbestand en het aantal zorgverleners, verspreidden we ons over drie locaties. Sinds 5 maart 2021 hebben we alle zorgverlening terug gecentraliseerd in één gloednieuw gebouw waar alle zorgverleners samenwerken.

Adres: Neerhoefstraat 34, 2040 Berendrecht

Openingsuren: Volledige dag (10u-17u)

Samenwerking: Huisartsen, verpleegkundigen (VIHP’s), vroedvrouwen, sociaal verpleegkundige, tabakoloog, verslavingsdeskundige, psycholoog, praktijkassistenten en coördinator

Website: www.medinetbezalist.be

Publicatie datum
06 apr 2022