Openpraktijkendag 2022

7. WGC Heist

Wijkgezondheidscentrum Heist is een multidisciplinaire praktijk die werkt met het forfaitaire betalingssysteem en vormt samen met drie andere praktijken Wijkgezondheidscentra Kempen vzw.

Wijkgezondheidscentra Kempen vzw zag het levenslicht in 2015 en opende de deuren van haar eerste WGC in Herentals in november 2016. Een klein jaar later volgde de opening van ons WGC in Heist. In april 2021 stapte huisartsenpraktijk De Berk in Herentals mee in onze vzw en op 1 februari dit jaar openden we ons vierde centrum in Geel.

Het team werkt nauw samen voor de gezondheid en het welzijn van onze patiënten. Behalve onze eigen medewerkers werken we ook samen met andere zorgen hulpverleners die gebruikmaken van onze kabinetten en gesprekslokalen om patiënten van het WGC te begeleiden. Zo komt de regionale BOV-coach naar ons WGC voor het eerste gesprek met een patiënt die doorverwezen werd door één van onze huisartsen en werken we ook samen met een tabakoloog en een diëtist. Ook de eerstelijnspsychologen van ‘1 Gezin 1 Plan’ zijn op onze locatie te vinden, net als een crisispsycholoog van het lokaal bestuur. Zij begeleiden niet enkel patiënten van het WGC. Bij hen kunnen alle inwoners van Heist-op-den-Berg terecht.

Na vijf jaar werd onze locatie te klein en verhuisde WGC Heist vorige maand naar een nieuwe locatie in het centrum van Heist-op-den-Berg. We ontvangen jullie graag tijdens de Openpraktijendag om onze nieuwe locatie te tonen, maar ook om jullie wegwijs te maken in onze multidisciplinaire manier van samenwerken.

Adres: Frans Coeckelbergsstraat 4-6, 2220 Heist-op-den-Berg

Openingsuren: Volledige dag (10u-17u)

Samenwerking: Huisartsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werker, eerstelijnspsycholoog, haio, coördinator, tabakoloog en diëtist (samenwerking - geen dienstverband). In 2023 starten we een samenwerking met kinesisten.

Website: www.wgckempen.be/wgcheist

Publicatie datum
06 apr 2022