Openpraktijkendag 2022

6. Zorghuis de Naaf

We zijn een netwerkpraktijk in transitie. Vanuit drie praktijken, twee duopraktijken en een solo-praktijk, gingen we zo’n twaalf jaar geleden voor het eerst samenwerken. Aanvankelijk was er alleen een gedeelde weekwacht, toen die nog niet door de kring werd georganiseerd.

Een grote sprong in onze samenwerking werd veroorzaakt door Impulseo, waardoor het veel voordeliger en praktischer werd om een gezamenlijk secretariaat te regelen. Hierdoor zijn we steeds meer beginnen samenwerken. Tot voor vier jaar werkten we nog allen op de oude locaties. Intussen waren er ook twee jonge collega’s bijgekomen wat het totale aantal op zeven artsen bracht. Daarnaast waren er drie (deeltijdse) secretaressen die tussen de praktijken verhuisden. Deze manier van werken bracht nogal wat ongemak met zich mee en beperkte bovendien de mogelijkheden van samenwerking met paramedici.

Daarom huren we momenteel een vierde locatie, het Zorghuis, waar alle artsen af en toe werken. We krijgen daar ook twee keer per week de hulp van een diëtiste (momenteel staat de vacature terug open, nadat onze geliefde vorige diëtiste ander werk vond) en dagelijks in de voormiddag is er een verpleegkundige (VIHP) aanwezig die de structurering en de kwaliteit van ons werk helpt te verbeteren.

Onze jongste collega begon haar praktijk volledig in het Zorghuis. Door pensionering en een verhuis naar het Zorghuis viel ook één van de oude locaties weg. In een volgende stap is het de bedoeling dat de jongere collega’s een nieuw praktijkgebouw oprichten waar (eindelijk) alles onder één dak kan gebeuren.

Adres: Ringlaan 32, 2400 Mol

Openingsuren: Voormiddag (10u-13u30)

Samenwerking: Huisartsen, verpleegkundigen waaronder een VIHP, (deeltijdse) secretariaatsmedewerkers

Website: websites.mijndokter.be/denaaf/

Publicatie datum
06 apr 2022