Openpraktijkendag 2022

4. Medisch Huis ’t Rondpunt

Het multidisciplinair eerstelijnscentrum Medisch Thuis opende recent zijn deuren. De naam verwijst naar onze visie waarbij gezondheid en welzijn zo laagdrempelig mogelijk aan patiënten worden aangeboden. Op die manier kunnen we samenwerken in een huis waar patiënten en zorgverleners zich medisch thuis voelen.

Om een laagdrempelige en efficiënte toegang te realiseren, vooral voor kwetsbare personen, is de ontwikkeling en uitwerking van multidisciplinaire en transdisciplinaire zorgtrajecten een belangrijke doelstelling binnen ons eerstelijnscentrum. Daarnaast investeren we ook sterk in individuele patiëntbegeleiding, steeds volgens een op maat gemaakt traject. Om de efficiëntie van communicatie en middelen te verhogen, werken we samen met een IT-firma. Zij helpt ons bij de ontwikkeling van een horizontaal dossier, zodat een (transdisciplinair) zorgteam dit kan opvolgen.

Ons multidisciplinair centrum, dat een fysieke weerspiegeling is van onze visie, biedt plaats aan verschillende onafhankelijke entiteiten die nauw met elkaar samenwerken. Een van deze entiteiten is de forfaitaire huisartsenpraktijk Medisch Huis ’t Rondpunt.

Adres: Borgtstraat 1, 2430 Laakdal

Openingsuren: Volledige dag (10u-17u)

Samenwerking: 

Huisartsenpraktijk Medisch Huis ’t Rondpunt: huisartsen, haio’s, praktijkmanager, verpleegkundigen, zorgkundigen, medisch secretaresse.

Multidisciplinair team: diëtist, coach, psychologen, orthopedagogen, orthopedisch gezinsondersteuner, medisch hypnotherapeut, seksuoloog, psychotherapeut, gezinslid-en kindercoach, vroedvrouw, ervaringsdeskundige in de armoede/sociale uitsluiting, tabakoloog, pijntherapeute, muziektherapeute, kinesisten, podologen, yogadocenten en docente dans.

Website: www.medisch-t-huis.be

Publicatie datum
06 apr 2022