Openpraktijkendag 2022

23. ELG De Piramide vzw

Ons eerstelijnsgezondheidszorgcentrum zag het levenslicht in 2016 door het samensmelten van drie huisartsenpraktijken (twee solopraktijken en een duopraktijk). Sinds 1 januari 2017 zijn we operationeel en een half jaar later zijn we gestart met het forfaitair betalingssysteem.

Iedere inwoner van Menen (exclusief deelgemeenten) kan zich inschrijven in ons centrum. Ondertussen kende het centrum een forse groei (ongeveer 6500 ingeschreven patiënten) wat ons deed uitkijken naar een groter pand. In 2021 konden we onze intrek nemen in een voormalig belastingkantoor gelegen op de Grote Markt. Bij de renovatie en inrichting van het pand hebben we concepten als consultatieruimte van de toekomst, beweeg- en revalidatiecentrum, ergonomische werkplaats en innovatieve omgeving meegenomen in het verhaal.

Naast de uitbreiding van het patiëntenbestand hebben we ook fors geïnvesteerd in een groot aanbod aan zorgdisciplines. Naast huisartsen, verpleegkundigen en kinesitherapeuten zijn ook volgende zorgdisciplines aanwezig: zorgcoördinator, maatschappelijk werker, diabeteseducator, diëtist, wondzorgspecialist, eerstelijnspsycholoog en ergotherapeut. Dankzij deze interdisciplinaire samenwerking kunnen we meer inzetten op preventie, zorgsubstitutie, zorgcomplementariteit, administratieve en logistieke ondersteuning. Momenteel worden een aantal specifieke zorgpaden opgemaakt (diabetes, obesitas, stomazorg) en starten we vanuit diverse disciplines verschillende preventieprojecten op.

Als centrum zijn we ook een opleidingscentrum voor vele disciplines.

Adres: Grote Markt 10, 8930 Menen

Openingsuren: Volledige dag (10u-17u)

Samenwerking: Huisartsen, diëtist (diabeteseducator), ergotherapeut, verpleegkundigen, zorgkundigen, zorgcoördinator, maatschappelijk werker, psycholoog, wondzorgspecialist, kinesitherapeut, stafmedewerker beleid en kwaliteit, en administratieve medewerkers.

Website: www.depiramidemenen.be

Publicatie datum
06 apr 2022