Openpraktijkendag 2022

20. Huisartsenpraktijk Blauwendael

Huisartsenpraktijk Blauwendael is een duopraktijk te Waasmunster met administratieve ondersteuning en samenwerking met een podologe onder hetzelfde dak.

Onze praktijk is vrij recent gebouwd waardoor we het geluk hadden om deze optimaal in te richten naar onze noden en smaak, en op een duurzame manier om te gaan met water- en energieverbruik.

We werken met een secretariaat, online agendasysteem en internet-telefonie. Vanuit ons EMD proberen we volledig digitaal te werken en het gebruik van printers tot een minimum te herleiden. Ook het versturen van verwijsbrieven naar collega-specialisten kan in het Waasland volledig digitaal. Een mooie verwezenlijking dat resulteert uit een gemeenschappelijk project van onze huisartsenkring en het Vitaz ziekenhuis in Sint-Niklaas.

Met mondjesmaat proberen we ook de adviezen voor een kwaliteitsvolle huisartsenpraktijk te implementeren. Op de webpagina van Domus Medica kunt u een video met toelichting vinden waarin u een glimp van onze praktijk kunt opvangen. Vandaag proberen we, zoals de meeste praktijken, stand te houden te midden van de COVID-19-crisis, maar we proberen toch ook voldoende aandacht te schenken aan kwaliteitsverbetering in onze praktijk.

Rekening houdend met het thema ‘multidisciplinair samenwerken’ van deze Openpraktijkendag willen we inzetten op de ontwikkeling van een sociale kaart in onze gemeente. Desocialekaart.be bestaat reeds enige tijd, maar er is een nieuwe versie op komst. Samen met een medewerker van de sociale kaart en van de eerstelijnszone Waasland Zuidwest nodigen we u uit om te kijken hoe u tot een werkbare en praktische sociale kaart kunt komen met de u omringende eerstelijnswerkers.

We ontvangen u graag om dit proces van dichtbij mee te maken en ondertussen kennis te laten maken met onze praktijk en werking. Hopelijk tot dan!

Adres: Gentstraat 49, 9250 Waasmunster

Openingsuren: Voormiddag (10u-13u30)

Samenwerking: Huisartsen, onthaalmedewerker en secretariaat. Samenwerking met een podoloog

Website: www.blauwendael.be

Publicatie datum
06 apr 2022