Openpraktijkendag 2022

17. Campo Santo - Centrum voor Gezondheid en Welzijn

Campo Santo, Centrum voor Gezondheid en Welzijn, is een groep van drie huisartsen en een haio. Ook een secretariaatsmedewerker en een eerstelijnspsycholoog maken deel uit van ons team. We willen graag groeien naar een vast team van verschillende disciplines uit de eerste lijn (verpleegkundige, kinesist, diëtist, maatschappelijk werker, psycholoog, …) die nauw met elkaar samenwerken. Het delen van eigen expertise met een interdisciplinair team creëert immers een groepsdynamiek waaruit we verbetering en verandering kunnen realiseren.

Hierbij vertrekken we van een gedeelde visie op een bio-psychosociaal mensbeeld. De focus en benadering ligt op individueel niveau in plaats van op ziekteniveau. Daarnaast is er ook aandacht voor de familiale banden en de ruimere maatschappelijke en sociale context waarin de patiënt zich bevindt.

De realisatie van het praktijkgebouw dat de gewenste organisatievorm kan huisvesten, kreeg de voorbije jaren de nodige aandacht en energie. Het praktijkgebouw is eenvoudig bereikbaar met eigen of openbaar vervoer, drempelloos en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De herkenbare wayfinding houdt rekening met zowel ongeletterdheid als kleurenblindheid. Dit accentueert onze openheid om elke persoon te ontvangen. De praktijk beschikt verder over drie wachtruimtes, een behandelkamer, een laboruimte en vier ingerichte artsenkabinetten. Bijkomend zijn er zeven multi-inzetbare praktijkruimtes voor zorg- en welzijnswerkers. De vergaderruimte voor vijftien personen (met ingerichte keuken), zithoek en stille werkruimte faciliteren samenwerken op een aangename manier.

Adres: Antwerpsesteenweg 418, 9040 Sint-Amandsberg

Openingsuren: Volledige dag (10u-17u)

Samenwerking: Huisarts, eerstelijnspsycholoog, secretariaatsmedewerker Vacatures voor psycholoog, diabeteseducator, diëtist, verpleegkundige, maatschappelijk werker, kinesist, vroedvrouw

Website: www.camposanto.be

Publicatie datum
06 apr 2022
Revisiedatum
07 apr 2022