Openpraktijkendag 2022

16. Dag en Raad

Huisartsenpraktijk Dag en Raad is gelegen in Belsele, aan de rand van Sint-Niklaas. In september 1988 nam Reinoud Mechiels de praktijk over van de pensioengerechtigde dorpsdokter. Daarna bleef de praktijk verder groeien. Vandaag bestaat de praktijk uit vijf (volgend jaar zes) huisartsen en een haio. Ook studenten volgen regelmatig stage in de praktijk.

Twaalf jaar lang werkten we in de oude gebouwen van de rozenkwekerij van het dorp. Een karaktervol gebouw, maar met een verouderde infrastructuur. Door de groeiende praktijk waren we toe aan een nieuwe praktijkinvulling, zowel op gebied van praktijkorganisatie als op vlak van infrastructuur. We gingen op zoek naar een externe investeerder die een praktijkgebouw voor ons kon bouwen en aan wie we maandelijks huur betalen. Zo kwamen we in contact met een familie uit het dorp. Zij hadden een terrein ter beschikking op 100 meter van de oorspronkelijke praktijk en hebben hun architect de opdracht gegeven om samen met ons na te denken over de verwezenlijking van de ideale dorpspraktijk.

In augustus 2020 verhuisden we naar ons gloednieuw praktijkgebouw met onder meer zeven kabinetten, een secretariaat, een verpleeglokaal, een ruime wachtzaal, een slaapkamer, een grote keuken/vergaderruimte, parking, groendak, zonnepanelen, airco en tuin. Door de extra ruimte konden we paramedici aantrekken, zoals diëtisten, psychologen en een loopbaancoach. Daarnaast wordt de praktijk ondersteund door twee secretaressen en denken we ook na over het aanwerven van een verpleegkundige in de huisartsenpraktijk.

Binnen de praktijk vinden we communicatie heel belangrijk. Zo vergaderen de artsen volgens een vast schema (organisatorische en praktische problemen, patiëntenbespreking en wetenschap) elke maandagmiddag. Eenmaal per maand vindt een overleg met de secretaressen plaats. De vergaderruimte wordt bovendien gebruikt voor LOK-vergaderingen.

Adres: Rozenlaan 47, 9111 Belsele

Openingsuren: Volledige dag (10u-17u)

Samenwerking: Huisartsen, haio, psycholoog, diëtist, loopbaancoach

Website: www.dagenraad.be

Publicatie datum
06 apr 2022
Revisiedatum
07 apr 2022