Openpraktijkendag 2022

15. Geneeskunde voor het Volk Zelzate

We zijn een forfaitaire praktijk in Zelzate binnen de organisatie Geneeskunde voor het Volk, een initiatief van de Partij van de Arbeid. Het is een netwerk van elf eerstelijnscentra, verspreid over gans België. Recht op gezondheid is een fundamenteel mensenrecht en is ons uitgangspunt van het eerste uur.

In onze praktijk werken we samen met huisartsen, verpleegkundigen, een eerstelijnspsychologe en onthaalmedewerkers. Door multidisciplinair te werken, kunnen we samen een betere zorg leveren aan de patiënt.

Binnen ons team zetten we sterk in op empowerment. Empowerment in de consultatie begint bij shared-decision making, maar we willen ook het kritisch bewustzijn van de patiënt vergroten. Daarnaast is er het collectieve. Om patiënten te tonen dat ze niet alleen zijn in hun verhaal, brengen we patiënten en lotgenoten samen rond bepaalde thema’s. Momenteel organiseren we in onze praktijk voor de tweede keer een groepscursus rond chronische pijn. We organiseren ook jaarlijks een groot praktijkfeest en proberen zo mee te werken aan verbinding in de buurt.

Adres: Hoogbouwplein 6, 9060 Zelzate

Openingsuren: Voormiddag (10u-13u30)

Samenwerking: Huisartsen, onthaal, verpleegkundige, eerstelijnspsychologe

Publicatie datum
06 apr 2022
Revisiedatum
07 apr 2022