Jaarverslag 2021

2021 is voorbijgevlogen. Een jaar waar covid nog heel prominent aanwezig was, maar waar we toch de draad terug probeerden op te pakken. 2021 was voor veel zorgverleners een heel zwaar jaar. Het applaus waarmee de bevolking in 2020 nog elke dag de zorgverleners een hart onder de riem staken, verstomde. Bij elke nieuwe golf werd het voor iedereen zwaarder en de huisarts werd het manusje van alles waarbij de essentie van ons beroep vaak verloren ging.

Maar elke crisis heeft haar opportuniteiten. De pijnpunten van ons systeem kwamen open en bloot te liggen. Het is nu het momentum om een aantal hervormingen op de rails te zetten zodat we in de toekomst beter gewapend zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan vanuit de essentie van ons beroep: de zorg voor onze patiënten.

Domus Medica heeft in 2021 verder gewerkt aan het ondersteunen van de huisartsen gedurende de covidpandemie. Het team van Domus Medica was er om de huisartsen, de huisartsenkringen en de wachtposten in hun dagelijkse werking verder te helpen. Domus Medica vertolkte de stem van de huisarts in de verschillende overlegorganen en bracht constructieve voorstellen aan om deze pandemie mee onder controle te krijgen, waarbij we soms tegen de politieke beslissingen moesten vechten.

(Lees verder in het Jaarverslag 2021 hieronder)

Publicatie datum
08 sep 2022
Revisiedatum
08 sep 2022