Jaarverslag 2019

Voor het derde jaar op rij presenteren wij met veel trots het jaarverslag van Domus Medica. Het jaarverslag is eigenlijk het dagboek van de organisatie, waarin een overzicht van het reilen en zeilen van de organisatie wordt neergeschreven. De publicatie ervan is een moment van stilstaan en terugblikken op wat geweest is. Een moment van mooie herinneringen ophalen, een moment van verwondering en bewondering maar vooral een moment van ongelooflijke fierheid over wat Domus Medica allemaal gepresteerd heeft. 

Het jaarverslag is een bewijs van de verdere professionalisering van de organisatie. Het is een bewijs van de kracht die Domus Medica uitstraalt. De verschillende projecten die de kennisdomeinen hebben begeleid, de ICT-dag, de GP Update, de LOK’s, de vormingen, de begeleiding bij de Impulseodossiers,… zijn stuk voor stuk activiteiten ter ondersteuning en ten dienste van de huisarts en de huisartsenkring. En dat allemaal in een financieel kerngezonde organisatie die durft vooruit te kijken. 

Het jaarverslag toont ook de groei van de organisatie aan. We hebben de historische kaap van 3000 leden bereikt, een mijlpaal en een duidelijke erkenning van de huisartsen en huisartsenkringen voor het werk dat Domus Medica dag in dag uit doet. De groei zit ook in een verdere uitbreiding van de kennisdomeinen. In 2019 kwam het domein ‘Chronische zorg’ erbij, waardoor de teller nu op zeven kennisdomeinen staat, niet ver van de beoogde tien domeinen. 

De groei van de organisatie vertaalde zich verder in een uitbreiding van het team. Een schitterende groep medewerkers die dag in dag uit het beste van zichzelf geven om op elke vraag van de huisarts of huisartsenkring een antwoord te bieden. Een team dat ondersteund wordt door senior-artsen, huisartsen in de kennisdomeinen en vele andere huisartsen die meebouwen aan de huisartsgeneeskunde van morgen. Een perfecte symbiose. 

2019 was ook een jaar waarin een aantal projecten voor de toekomst werden geïnitieerd. De nieuwe algemene vergadering en raad van bestuur gingen van start, met een ambitieus beleidsplan 2019-2022. 2019 was ook het jaar dat Domus Medica terug een eigen huis voor de huisartsen aankocht. De huidige kantoorgebouwen werden gekocht en uitgebreid en zullen in 2020 helemaal verbouwd worden zodat Domus Medica een kantoor van en voor de toekomst zal bezitten. In dit nieuwe huis zijn alle medewerkers, uit alle zorgsectoren, van harte welkom.